Foreningen har skiftet navn, men formanden er den samme. Sanne Vilstrup blev genvalgt til posten og stiller desuden op til valget til hovedstyrelsen i DLF.

Tale-hørelærernes forening skifter navn til Logopædisk Forum

Foreningen af Tale-høre-lærere i Folkeskolen hedder nu Logopædisk Forum. Navneændringen hænger sammen med, at medlemmerne ikke længere kun løser opgaver i folkeskolen, men også i dagtilbud, og de har ikke nødvendigvis en læreruddannelse.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

62 talepædagoger mødte for 50 år frem til den stiftende generalforsamling i Foreningen af tale-og hørepædagoger i folkeskolen. De fremmødte var lærere, som arbejdede med specialundervisning, der også implicerede tale-høre-undervisning.

I 2005 ændrede foreningen navn til Foreningen af Tale-høre-lærere i Folkeskolen, og nu har den igen skiftet navn, denne gang til Logopædisk Forum.

"Logopæd er en fælles professionstitel, som bruges i flere kommuner, og forhåbentlig vil vi se langt flere kommuner tage navnet til sig", siger foreningens formand, Sanne Vilstrup.

Navneskiftet har været flere år undervejs

Siden 2015 har deltagerne i generalforsamlingerne drøftet, om foreningen qua den nye professionstitel og 50-års jubilæet i år var moden til et navneskift.

50 års jubilæum: Tale-hørelærere fandt sammen om krav til løn og arbejdsvilkår

"Efter generalforsamlingen i 2017 lagde vi op til en konkurrence om et nyt navn blandt medlemmerne i FTHF. Der kom forskellige forslag, og i det seneste år har bestyrelsen arbejdet med at kvalificere udfaldet af afstemningen yderligere", fortæller Sanne Vilstrup.

Navnet hentet fra græsk og latin

Det er landet på Logopædisk Forum, hvor logo refererer til faget logopædi inklusiv termerne hørelse, sprog og tale. Logo er afledt af græsk og betyder ord og tale. Forum kommer til gengæld fra latin og betyder blandt andet et centrum, hvor man mødes i politiske sager for at handle eller afgøre retssager.

Inklusion tynder ud blandt tale-hørelærerne

"I overført betydning forstår vi forum som et mødested for faglighed og fagpolitik, hvilket vi ser som omdrejningspunkterne i vores eksistens som faglig- og fagpolitisk forening under DLF", siger Sanne Vilstrup.

Tale-høre-lærerne føler sig set af DLF

Af de 44 fremmødte på foreningens generalforsamling stemte 34 stemte ja til det nye navn. Fire stemte nej, og seks stemmesedler var blanke. Generalforsamlingen genvalgte desuden Sanne Vilstrup som formand for foreningens knap 500 medlemmer.