Debat
0   1

Bevar det gode samarbejde om folkeskolen i Furesø

Henrik Poulsen (A) formand for udvalg for skole og ungdomsuddannelser i Furesø og Louise Brandt formand for Furesø Lærerkreds har i fællesskab skrevet dette debatindlæg i Furesø Avis.

I 2014 indgik Furesø Kommune og Furesø Lærerkreds en lokal aftale om at sikre fornuftige rammer for lærernes arbejde, så de kunne udføre deres arbejde professionelt og under hensyn til de forskellige opgaver. Aftalen tog udgangspunkt i Folketingets vedtagelse af lov nr. 409 om lærernes arbejdstid. Vi kalder vores aftale for Fælles Forståelse.

Se debatindlægget i Furesø Avis her:

Artiklen fortsætter under banneret

Vi har gennem de sidste tre år justeret på den lokale aftale, der bl.a omfatter et maksimalt årligt undervisningstimetal pr. lærer og mentorordninger for nyansatte.

I 2014 var der ganske få kommuner der fulgte op med lokale aftaler, i dag har over 70 % af kommunerne lokale aftaler, hvor man sammen definerer de overordnede indsatser.

Vi mener, at det er et klart signal til forhandlingsparterne. Kommunerne ønsker aftaler, der sikrer den bedst mulige undervisning. Vi har derfor foreslået, at man ved en central aftale kan tage udgangspunkt i Furesøs Fælles Forståelse.

Uanset hvilken central aftale som kan landes, vil vi opfordre til at den giver plads til, at de lokale parter får mulighed for at finde løsninger, som er tilpasset vores forskelligartede udfordringer og muligheder.

Det er helt afgørende, at parterne nu også centralt får lavet en aftale, så vi kan fortsætte med at udvikle vores skoler til alles bedste. I Furesø ved vi hvor meget det betyder for samarbejdet om folkeskolen.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ