Ekstraordinær kongres i januar

8. januar skal lærernes kongresdelegerede diskutere både reform af folkeskoleloven og fornyelsen af lærernes overenskomst. Opdateret: Der er brug for dialog i foreningen lige nu, forklarer formanden for overenskomstudvalget.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det kommende forår vil bringe en reform af folkeskoleloven og fornyelse af lærernes overenskomst med kommunerne. Derfor holder Danmarks Lærerforening ekstraordinær kongres den 8. januar 2013. Målet er at skabe et forløb, der er præget af dialog om, hvordan man bedst muligt sikrer kvalitet i undervisningen i den kommende folkeskolereform.

(opdateret 20. dec. kl. 11.20) Der er flere grunde til, at DLF vælger at indkalde til en ekstraordinær kongres, fortæller formand for overenskomstudvalget Gordon Ørskov Madsen. "Da vi stillede krav til overenskomstforhandlingerne på den ordinære kongres, lovede vi kongressen, at hvis arbejdstid blev et overenskomstspørgsmål, ville vi indkalde til en ekstraordinær kongres. Man må sige, at det er blevet et overenskomstspørgsmål, og vi skal have lagt nogle nye linjer i forhold til arbejdstidsspørgsmålet". Gordon Ørskov Madsen mener, at i en tid hvor der er store bekymringer blandt medlemmerne er det vigtigt at have en god dialog i foreningen. "Der er et voldsomt pres på lige nu. Både i forhold til regeringens folkeskolereform og vores eget udspil om de 25 timer og i forhold til, at reformen skal finansieres af lærernes arbejdstid. Det skal vi have plads til at diskutere på kongressen".

DLF: Lærerne vil undervise 25 timer om ugen

Størstedelen af kongressen bliver lukket for offentligheden, og det er der en god grund til, fortæller Gordon Ørskov Madsen. "Vi skal diskutere strategi og hvad, der skal ske i overenskomstforhandlingerne og det er først og fremmest en intern diskussion. Der skal være plads til at lufte ideer og holdninger".