0   217

Kunderne skal vide, jeg eksisterer

Marie Steenberger sagde sit job op og blev selvstændig. De seneste to år har hun levet af at være coach for virksomheder og private og for folk, der vil tabe sig

Hun har åbnet en vinbar, været tilrettelægger i Danmarks Radio og undervist folk med sukkersyge, siden hun blev uddannet i ernæring og sundhed for syv år siden. Det var alt sammen spændende, men Marie Steenberger kunne mærke, at hun ikke havde fundet det helt rigtige.

»Jeg vidste, jeg skulle videre, men jeg vidste ikke med hvad«.

Artiklen fortsætter under banneret

Marie Steenberger sagde sit job i vinbaren op og brugte det meste af et år på at finde ud af, hvad hun skulle gøre i stedet for. Hun skrev lister over positive og negative sider ved de job, hun har haft, og tænkte grundigt over, hvad hun ville prioritere i sit liv.

Hun kom frem til, at coaching kunne være den rette vej for hende, og gennemførte et halvt års uddannelse, hvor hun blev certificeret coach.

Så var hun klar.

»Jeg oprettede et firma og satte en masse skibe i søen. Jeg prøvede at lade være med at begrænse mig for meget. Jeg brugte mit netværk og fik hurtigt en masse samarbejdspartnere«, fortæller Marie Steenberger, der i dag er 32 år.

I begyndelsen coachede hun privatpersoner, men nu er hun også coach for virksomheder, og hun fungerer som vejleder for folk, der vil tabe sig. Det er to år siden, hun begyndte, og forretningen kører godt. Hun kan leve af sit arbejde, og de supplerende dagpenge, hun fik i begyndelsen, har hun droppet.

Marie Steenberger arbejder omkring 40 timer om ugen. Halvdelen af tiden bruger hun på coaching, mens resten går til administration, vedligeholdelse af netværk og salg.

Netop salg skræmmer mange, der vil starte for sig selv, og Marie Steenberger var da også nervøs for det i begyndelsen. Men hun fandt en udvej.

»Jeg sagde til mig selv, at virksomhederne ikke ved, at jeg eksisterer. Så længe de ikke ved det, er det ligegyldigt, hvor godt mit produkt er. Det er ligesom i en restaurant. Hvis man har fået en særlig god vin hjem, køber gæsterne den ikke, før man har fortalt om den«, siger Marie Steenberger, der altid forsøger at skabe en personlig kontakt til kunderne.

En mail eller et brev bliver hurtigt glemt eller ender nederst i bunken.

»I telefonen kan jeg spørge til kundernes behov og finde ud af, hvordan de kunne tænke sig det. Min første kunde var et fitnesscenter. De sagde nej de tre første gange, jeg ringede, men så ændrede jeg konceptet, så det passede til dem«, fortæller hun og tilføjer, at selvom hun er eneste ansatte i firmaet, skal hun ikke sælge sig selv over for kunderne.

»Jeg fokuserer meget på den forskel, jeg kan gøre for et firma. Det, jeg sælger, er den værdi, jeg kan bidrage med. Det kan for eksempel være, at samarbejdet bliver bedre«, siger hun.

Selvom hun er sin egen herre, samarbejder Marie Steenberger med andre.

To dage om ugen arbejder hun i en psykologpraksis, hvor hun også får faglig sparring, hun er en del af netværket Morgendagens Heltinder, og hun har selv dannet en netværksgruppe sammen med andre, der lever af at coache. Det er en stor fordel.

»Jeg kan altid vende forskellige spørgsmål med folk, der er i samme situation som mig selv. Det kan jeg bruge til at finde ud af, hvad jeg skal i en konkret sag, men også til at udvikle mig fagligt. Samtidig giver det mig også følelsen af at være en del af et fællesskab«, siger Marie Steenberger.

Hendes bedste råd til nye selvstændige er at tro på sin ide og blive ved.

»Man skal ikke lade sig skræmme af, at der kommer nedture - for de kommer helt sikkert. Jeg har flere gange tvivlet på, om det, jeg gik og drømte om og arbejdede for, kunne lade sig gøre i virkeligheden. Der vil være masser af afslag og folk, der siger nej til dig, men det betyder ikke, at du ikke har et fedt koncept«, siger hun. |

Læs mere om Marie på: www.mariesteenberger.dk

»Der vil være masser af afslag og folk, der siger nej til dig, men det betyder ikke, at du ikke har et fedt koncept«

Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ

Ernæring og sundhedsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for madkundskab, sundhed og ernæring. I samarbejde med Foreningen for madkundskab.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
696 andre er allerede tilmeldt