Debat
0   192

Skal vi bede Hjort Frederiksen om hjælp mod elevplaner?

Socialrådgiverne bruger tiden på bureaukrati i stedet for på borgerne, og det skal de ikke, siger beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen. Derfor opfordrer han socialrådgiverne til at udarbejde et katalog med eksempler på unødig administration, så han kan fremsætte et lovforslag, der kan rydde ud i bureaukratiet.

Et lignende initiativ kunne være særdeles forfriskende fra undervisningsministeren.

Artiklen fortsætter under banneret

Danmarks Lærerforening har allerede afleveret et sådant katalog til ministeren (»DLF's anbefalinger til Bertel Haarder« kan findes på www.folkeskolen.dk).

I første omgang handler det om at ændre bestemmelsen om obligatoriske elevplaner for alle elever.

En elevplan er måske en god idé til bestemte elever og forældre i bestemte situationer efter afgørelse på den enkelte skole.

Men det nuværende krav minder mest om tidligere tiders kommando-pædagogik østfra. Alle skal gå i takt og række, så man har styr på det.

Desværre synes der at have været en forestilling i ministeriet om, at udarbejdelse af elevplaner ville være gratis, idet man bare kunne tørre arbejdsopgaven af på lærerne som noget, de allerede skulle have lavet. Da Pernille Rosenkrantz-Theil i Folketinget i oktober sidste år spurgte ministeren om, hvor lærerne skal få tiden til elevplaner fra, var ministerens konklusion i hvert fald: »Med kravet om udarbejdelse af elevplaner er der således tale om en præcisering af en fremgangsmåde ved løsning af en opgave, der allerede efter gældende lovgivning forudsættes løst«. Efterfølgende har KL og DLF som bekendt konstateret, at i forhold til gældende overenskomst er kravet om elevplaner en ny, obligatorisk opgave, der skal prioriteres tid til. Ikke alene har ministeriet foretaget en mangelfuld research omkring resurseforbrug ved gennemførelse af elevplanskravet og dermed også givet Folketinget mangelfulde oplysninger. Men elevplaner har nu ramt folkeskolen som en resursebombe, hvor tiden til skriftligt bureaukrati går fra tid til eleverne.

Lav nu den bureaukratiske bestemmelse om - Bertel Haarder - eller skal vi virkelig bede Claus Hjort Frederiksen om hjælp?


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ