Anmeldelse

Flugt

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

En god historie til de svage, ældre læsere om en flugtbilist og de moralske dilemmaer, sådan en historie kan medføre. Og som det ofte er tilfældet, når man målretter præcist, kan bogen sagtens finde andre interesserede læsere i målgruppen på de ældste klassetrin.

Det unge nygifte par, der er ovenpå økonomisk såvel som menneskeligt, kører en hjemløs vagabond ned og flygter fra stedet, da de ser, at manden er død. Den dødes kammerat - en anden hjemløs - har set det og presser penge af de to unge. Og hvad gør de så. Det spørgsmål er bogens omdrejningspunkt og får følgeskab af beskrivelser af de menneskeskæbner, der er involveret: De to hjemløse, flugtbilisterne og deres familier.

Der er gode muligheder for diskussioner, for eksempel om at stå ved sit ansvar eller betale sig fra det, pengeafpresning, alkoholisme, ludomani og værdien af et menneskeliv.

Det er lykkedes at skrive en enkel historie med et konkret sprog, der samtidig indholdsmæssigt kan appellere til den unge og voksne læser.