Anmeldelse Letlæsning
0   237

Zakarias 1-5

Fakta<p>Forfatter: Naja Marie Aidt</p><br /><p>Illustrator: Katrine Clante</p><br /><p>24 sider, 86,25 kroner per bog</p><br /><p>Serie: Zakarias</p><br /><p>Forlag: Alinea</p>

Artiklen fortsætter under banneret

Naja Marie Aidt (født 1963) debuterede som forfatter i 1991. Hun har hidtil skrevet digte, noveller og dramatik for voksne. "Zakarias"-serien er sammen med serien om Ignora hendes første forsøg med bøger skrevet til børn - og lad det være sagt med det samme: det slipper hun rigtig, rigtig godt fra.

I første bog, "Zakarias og de andre", præsenteres bogens hovedperson, hans gode ven Ali, faderen og moderen, der lever hver for sig, samt en skæg og anderledes farmoder. Allerede i første bog er der masser af humor i barnehøjde samt en umiddelbarhed og ægthed i persontegning og miljøbeskrivelse.

Og stilen holdes i de fire følgende titler, hvor hovedpersonen i "Zakarias hopper på stregen" efter en dårlig karakter i stil får stor og fortjent oprejsning af sin lærer - oven i købet foran hele klassen.

I "Zakarias på sommerferie" kommer den excentriske farmoder for alvor på banen - og med sådan en bedstemoder er det altså svært at bevare både pessimismen og "tudefjæset".

I "Zakarias overlever" er hovedpersonen med fader på kano- og telttur i de svenske skove - og her kan man rigtig nemt fare vild, hvis man ikke er helt nærværende hele tiden. Så er det godt at have en fader med en skarp lommelygte.

I "Zakarias mærker sin fødselsdag" bliver vor helt hele ni år, og dagens måske bedste fødselsdagsgave er, at fader og moder igen kan holde en dejlig fest sammen med Zakarias og alle de andre gæster uden at skændes og sige hårde ord til hinanden.

De fem titler er fint illustreret af Katrine Clante (født 1973), som tidligere har illustreret og været medforfatter til selvlæsningsserien "Vilde veje 1-4".

Et dejligt selvlæsningstilbud fra 2. klassetrin. Bøgerne har allerede opnået stor anerkendelse blandt skolebiblioteksfolket, hvor man dog har undret sig over, at forlaget har fravalgt angivelse af lixtal, som i dag bruges helt naturligt af skolebibliotekarer, dansklærere og ikke mindst eleverne selv.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.196 andre er allerede tilmeldt