DLF skal flytte sig

Kjeld Hansen, KL, mener, det hele tiden har fremgået klart, at ledelse var noget, der skulle drøftes

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

For et halvt år siden udsendte de to topforhandlere, Anders Bondo Christensen, DLF, og borgmester Kjeld Hansen, KL, en fælles erklæring om, at der var brug for mere tid til dialog om blandt andet ledelse, så man kunne nå et fælles udgangspunkt for at genoptage arbejdstidsforhandlingerne. Og i forhold til den er­klæring mener Kjeld Hansen ikke, der er noget nyt i de kontante udmeldinger i »Danske Kommuner« om, at DLF skal ændre ledelsessyn, hvis forhandlingerne skal føre til et resultat.

»Det var da åbenbart, også i den fælles udtalelse, at vi sagde to ting. At der var behov for tid til at tænke over nogle ting, og at vi også havde en forventning om, at det kunne have et pespektiv at mødes igen. Allerede dengang pegede vi jo i fællesskab på, at det også handlede om at drøfte spørgsmålet om ledelse i folkeskolen. Så det er der sådan set ikke noget nyt i«, siger Kjeld Hansen.

»Vi skal da have en klaring på, hvilket resurserum der er til ledelse i folkeskolen. Vi kender jo ikke som udgangspunkt Anders Bondos mandat som sådan det er mere en tilkendegivelse af, at der skal en bevægelse til«.

kravn@dlf.org