0   163

Frygt for at lejrskoler sponsoreres

Ombudsmand advarer mod sponsorafteler

Regeringen har fremsat et lovforslag, som skal gøre det muligt for klassen at samle penge ind til deres rejser ( jævnfør ) Folkeskolen nummer 18). Lovforslaget skal til første behandling i Folketinget den 1. juni, og man håber at få det vedtaget inden Folketinget går på sommerferie.

Danmarks Lærerforening er klar med sit officielle høringssvar til Folketinget. Foreningen skriver i svaret, at den finder det positivt, at der nu kommer større lovmæssig klarhed på området, men at den er betænkelig ved den nye gråzone mellem lejrskoler og skolerejser. Foreningen mener, at rejser i undervisningstiden bør være gratis - uanset om den kaldes lejrskole eller skolerejse.

Artiklen fortsætter under banneret

Desuden er Lærerforeningen særdeles betænkelig ved at der lægges op til en øget sponsorering.

Sponsoraftaler er blevet aktuelle i forbindelse med, at lovforslaget gør det muligt for eleverne at få sponsoreret deres lejrskoler og skolerejser. Det er Forbrugerombudsmanden og så opmærksom på. I et udkast til en vejledning om børn og unge og markedsføring, skriver ombudsmanden:

'Skolebestyrelserne og institutionernes ledelse bør være opmærksomme på den indirekte - eller om man vil - skjulte reklameeffekt, der kan ligge i en sponsoreringsaftale'.

Videre står der:

'Det vil derfor være ønskeligt, at de (Skolebestyrelserne og institutionernes ledelse, red.) udformer en politik omkring sponsorering, herunder tager stilling til i hvilket omfang, man ønsker at anvende sponsorering, hvad der er pædagogisk forsvarligt og hvordan forældrene inddrages i disse overvejelser og beslutninger'.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet