Selvtilfredse medlemmer

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Medlemmerne er alt for selvtilfredse, siger foreningens formand i et interview i københavnernes kredsblad.

Hvis man skal opretholde sin viden gennem et helt arbejdsliv, skal man påén gang være kritisk og selvbevidst, og det er medlemmerne ikke, lyder meldingen fra formanden:

- Jeg synes, at vi - udøverne af faget - er for selvtilfredse, uden at der er så megen grund til at være det. Der mangler en erkendelse af, at man godt kan lave fejl, og at man ikke bliver en dårligere lærer eller et dårligere menneske af at tilstå det. Selvtilfredsheden betyder også, at vi aldrig nogensinde får diskuteret de pædagogiske problemer og de svære overvejelser, den enkelte kan komme ud i. Det bliver noget personligt og derfor også svært at erkende, når noget ikke er godt nok, mener formanden.

Resten af interviewet kan læses i københavnermedlemernes blad, Omkredsen. Den interviewede hedder Lars Poulsen, og han er formand for Dansk Journalistforbund.

De kursiverede ord, lærer og pædagogiske, skal selvfølgelig skiftes ud med journalist og journalistiske!