20 elever i Roskilde ramt af influenza A

I sidste uge fik Margretheskolen i Gundsømagle ved Roskilde sit første tilfælde af influenza A. I dag er der fem yderligere tilfælde, og i alt 20 elever er ramt af influenzaen, vurderer skolelederen, som opfordrer alle til at tage det roligt.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Når jeg hører fra de forældre, som ringer og melder deres barn syg, at man hos den lokale læge er holdt op med at tage blodprøver og bare sender børn hjem i seng, så lyder det ikke som en sygdom, der er grund til at være mere bekymret over end andre. Men vi valgte at informere forældrekredsen i torsdags, fordi der har været meget usikkerhed om influenza A", siger skoleleder Carl Henning Riel til Dagbladet Roskilde.

Tilføjet kl. 14:50: Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet ved Københavns Universitet har meddelt, at der nu er udbrudt influenza A-epedimi í Danmark.

"Efter weekenden står det klart, at influenza A (H1N1)-epidemien er brudt ud i Danmark", skriver professor Jens Lundgren ifølge Ekstra Bladet i en pressemeddelelse.