Debat
0   4

Spiritualitet, kristentro, jul og folkeskolen

Hvad er spiritualitet og kristentro i forhold til folkeskolen?

Billedet er fra en kristen katedral og er licenseret til redaktionelt brug.

Vi nærmer os julen som også er Jesus' fødselsdag som det også er, i hvert fald for de kristne. Julen er en højtid som de fleste på en eller anden måde tager del i. Det er sådan samfundet er indrettet.

Artiklen fortsætter under banneret

Temaet hos Spiritualitet & Kristentro har førhen været “Hverdagsspiritualitet – hver dags spiritualitet” som er udtryk for en længsel for, hvordan finder vi ind i en måde at leve på, hvor der kan være plads til spiritualiteten? 

Et tema hvor der bygges bro mellem gudstjenesten og hverdagens stress og jag? Traditionens svar er klart og tydeligt: Flygt – fra det, som gør dig mindre end det ikon som du er i Guds øjne.

Du skal være stille og lære Gud at kende og holde ud i tak og lovprisning af det som er helligt. Bed altid – Herre og gør mit liv til bøn. Spørgsmålet er: Er det muligt i dag?

Som lærere lærer vi om samfundet og vi er således også en del af en politisk beslutning og står for skud for, hvordan og hvorledes tingene skal gøres. Kristendomsundervisning blev udskiftet med religionsundervisning. Samfundet tager højde for forskelligheden.

Med en folkeskole, som i stigende grad præges af forskellige kulturer, bliver det kun mere udfordrende at få plads til alle. Det er vigtigt at italesætte alles tro i religionstimerne. Ikke som værende noget, der er rigtigt eller forkert. Der skal være plads til at tro det ene eller det andet.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ

Religionsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Religionslærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
995 andre er allerede tilmeldt