Debat

Spiritualitet, kristentro, jul og folkeskolen

Hvad er spiritualitet og kristentro i forhold til folkeskolen?

Offentliggjort Sidst opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Billedet er fra en kristen katedral og er licenseret til redaktionelt brug.

Vi nærmer os julen som også er Jesus' fødselsdag som det også er, i hvert fald for de kristne. Julen er en højtid som de fleste på en eller anden måde tager del i. Det er sådan samfundet er indrettet.

Temaet hos Spiritualitet & Kristentro har førhen været “Hverdagsspiritualitet – hver dags spiritualitet” som er udtryk for en længsel for, hvordan finder vi ind i en måde at leve på, hvor der kan være plads til spiritualiteten? 

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Et tema hvor der bygges bro mellem gudstjenesten og hverdagens stress og jag? Traditionens svar er klart og tydeligt: Flygt – fra det, som gør dig mindre end det ikon som du er i Guds øjne.

Du skal være stille og lære Gud at kende og holde ud i tak og lovprisning af det som er helligt. Bed altid – Herre og gør mit liv til bøn. Spørgsmålet er: Er det muligt i dag?

Som lærere lærer vi om samfundet og vi er således også en del af en politisk beslutning og står for skud for, hvordan og hvorledes tingene skal gøres. Kristendomsundervisning blev udskiftet med religionsundervisning. Samfundet tager højde for forskelligheden.

Med en folkeskole, som i stigende grad præges af forskellige kulturer, bliver det kun mere udfordrende at få plads til alle. Det er vigtigt at italesætte alles tro i religionstimerne. Ikke som værende noget, der er rigtigt eller forkert. Der skal være plads til at tro det ene eller det andet.