Nøglehullet skal fremover også findes på menukort, så forbrugere kan vælge sundt, når de er på restaurant.

Sund mad skal tænkes ind i folkeskolen

Fødevareministeriet etablerer et samarbejde med Ministeriet for børn og undervisning for at få sund madglæde ind i skolernes hverdag. Fødevareminister Mette Gjerskov lancerer i dag sit sit mad- og måltidspolitiske udspil ’Sund madglæde’.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Fødeminister Mette Gjerskov vil have mere madglæde ind i skolerne.

"Vi ved, at dårlige vaner er svære at ændre. Derfor er det vigtigt at give børn gode vaner fra starten. Vi skal udnytte børns naturlige nysgerrighed til at give dem et bredt kendskab til mad. For vi ved fra undersøgelser, at børn bliver mindre kræsne, når de prøver forskellige ting," siger Mette Gjerskov, der blandt andet vil understøtte brugen af skolehaver og arrangere et DM i hjemkundskab for danske skoler.

DM i hjemkundskab - Madkamp

300 spisesteder skal nøglehul-mærkes Fødevareministeren mener, det er vigtigt, at folk hurtigt kan overskue, hvad det sunde valg er, når sulten skal stilles. Derfor skal 300 nye spisesteder have nøglehulsmærket hvert år i de næste fire år. På den måde kan kunderne hurtigt finde det sunde alternativ på menukortet. Nøglehullet kender forbrugerne allerede fra varerne på supermarkedets hylder.

Undersøgelse: Nordiske forbrugere vil have flere nøglehuller

"Mange lever en travl hverdag. Maden indtages på farten. Derfor skal det være nemt at vælge sundt. Og det sunde alternativ skal være mere end bare en salat eller et æble. Vi skal friste folk væk fra de usunde valg," siger Mette Gjerskov.

Samtidig med udspillet lægger ministeren en stak lækre opskrifter på bordet, der er målrettet en travl hverdag og testet af eksperterne i Fødevarestyrelsen.

Læs mere

Fødevareministerietsudspil "Sund madglæde"