Debat

Klagenævn stadfæster Aarhus kommunes afslag på ønsket STU

Aarhus kommune fik fornylig medhold af Klagenævn for Specialundervisning på afslaget til en 19-årig ung kvinde med Downs Syndroms ønske om STU på Kariseuddannelsen. Hun vil dog ikke finde sig i at hun ikke selv må bestemme. Derfor har hun nu med hjælp fra sin mor (undertegnede), sendt afgørelsen videre til Folketingets Ombudmand.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Jeg gør det ikke", siger min unge datter om afgørelsen, som nærmest også er et påbud om, at hun skal tage sin STU på Lyngåskolen i Aarhus.
Som mor til Kirstine, som har Downs Syndrom, synshandicap m.m. har jeg derfor sendt afgørelsen vedr. afslag på Kirstines STU fra Klagenævn for Specialundervisning videre til Folketingets Ombudsmand.
Det er vigtigt, at vi kommer til bunds i sagen.
Og Kirstine vil også gerne stå frem i medierne. Hun har bl.a. medvirket i en lille optagelse, som jeg optog med hende i formiddag.
Kirstine er 3. års elev på Karise Efterskole v/Køge og for hende er det helt naturligt at fortsætte med sin STU, Særligt tilrettelagt Ungdomsuddannelse, på Karise Uddannelsen.
Men der har Aarhus kommune sagt nej.

Bemærkninger til Aarhus

Aarhus kommune får alligevel tre bemærkninger med på vejen i afgørelsen fra Klagenævn for Specialundervisning:
Bl.a. at Kirstine burde have været tilbudt flere bestemte uddannelsessteder og ikke kun Lyngåskolen jf. vejledningen fra nov. 2011.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Hvad mener I derude om sådan en administrativ beslutning fra en kommune til et ungt menneske, som har et stort ønske og som er blevet optaget på den uddannelse, hun ønsker.

Og så vil jeg også meget gerne høre fra jer vedr. Lyngåskolen.

Med venlig hilsen
Lene Elsig Dalgaard, mor