Anmeldelse

På sporet af ordet - Fang tyven

På sporet af ordet - Fang tyven

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

50 procent af al tekst skulle bestå af 120 hyppige ord. Derfor er en god ide at mestre disse ord. Her har forfatterne et væld af ideer i en lærervejledning og en cd-rom med over hundrede kopisider.

Fakta:

Titel: På sporet af ordet - Fang tyven

Forfatter: Ina von Barm, Alice Darville

ISBN: 9788776076597

Pris: 531,25 kroner

Sider: 95 sider

Type: Diverse

Forlag: Special-pædagogisk Forlag

Målet er at kunne læse, skrive og stave de 120 hyppigste ord. Materialet lægger op til værkstedsundervisning. Der er gode muligheder for undervisningsdifferentiering, idet eleverne kan træne de ord, de har brug for at lære, på forskellige måder. Der er også fællesopgaver for hele klassen.

Forfatterne gør meget ud af læringsstile. I opgaverne vægtes de visuelle, taktile og kinæstetiske sanser, mens den auditive kanal ikke tilgodeses i lige så høj grad.

Materialet starter med en rammefortælling. Nogle tyve har stjålet de 120 hyppigste ord, så fortællingen om "Guldlok" bliver helt uforståelig. Eleverne bliver orddetektiver, der skal finde og samle disse ord. En motiverende rap på cd'en er med til at starte arbejdet.

Der er mange gode opgaver. I flere af opgaverne indgår ordene i sammenhængende tekst, hvad der er en fordel, da ord som "de, den, der og det" kan være svære at læse isoleret, men i en del opgaver trænes ordene som ren ordbilledlæsning.

Sækkekortene har form som spillekort. På hvert kort står et ord. I mange af opgaverne bruges sækkekortene. Man kan printe kortene ud fra cd'en og laminere dem, men det nemmeste vil være at købe to sæt, som der er behov for, da der i øvrigt vil være et ret stort arbejde med at printe og laminere de mange spil og opgaver ud til de forskellige værksteder.

Materialet er festligt og omfattende. Her er mange gode og sjove måder, hvorpå ordene mere eller mindre leges ind. Jeg havde dog gerne set, at de auditive opgaver og opgaver med sammenhængende tekst var betonet endnu stærkere, men læreren kan udvælge de typer opgaver, eleven har behov for.

Materialet anbefales til indskoling og specialundervisning