Kompetencedækningen i folkeskolen falder for første gang I 84,6 procent af timerne i folkeskolen har der i år været en lærer med undervisningskompetence i det fag, der stod på skemaet. Det er to procentpoint mindre, end sidst det blev målt i 2019/2020. Det er første gang siden man begyndte at følge udviklingen i 2013, at kompetencedækningen i folkeskolen falder.
Blog De officielle Kostråd rykker ind i madkundskabsundervisningen Der skal i bogstavelig forstand andre boller på suppen, hvis fremtidens forbrugere skal spise sundt og klimavenligt. Derfor rykker De officielle Kostråd nu ind i madkundskabsundervisningen i landets klasselokaler.
Anmeldelse: Bliv klar til prøven i madkundskab På et tidspunkt kommer vi vel til at afholde afgangsprøver i madkundskab alle sammen, og her i hæftet er der hjælp at hente. Men man betaler også for den... Kathrine Roed
Ny tænketank: Maden i skolen skal løftes Det står sløjt til med madens plads i de danske skoler. Både madkundskabsundervisningen og måltider i skolen bør opprioriteres, mener 24 eksperter og praktikere samlet i en ny tænketank.
Få nyheder om madkundskab direkte i indbakken Folkeskolen.dk/madkundskab er for alle, der underviser i eller interesserer sig for madkundskab, sundhed og ernæring. Del dine erfaringer fra madkundskab, ernæring og sundhed. Her kan du søge hjælp og læse, hvad andre deler.
Tilmeld dig nyhedsbrev fra folkeskolen.dk/ madkundskab E-mail-adresse E-mail når der er nyt E-mail med opsummering hver 14. dag Du kan altid framelde dig igen. Vores nyhedsbreve indeholder annoncer.
Vær med i samtalen Send dit madkundskabsindlæg (gerne med portrætfoto) til debat@folkeskolen.dk ( se folkeskolen.dk's debatregler her)
Alternativ afslutning i Aars De praktisk-musiske valgfag har haft en svær start med corona-nedlukninger, hjemmeundervisning og aflyste prøver. En skole i Vesthimmerland sagde i år farvel til fire hold valgfagselever ved at lade dem præsentere det, de har lært og lavet, for forældre og de kommende 7.-klasser.
Blog Har jeg fået nyt madkundskabslokale? Har du husket at prikke din skoleleder på maven og vist dem Madkulturens rapport for madkundskab inden du går på sommerferie?
Blog Det brænder! Det brænder! Ja, heldigvis er der stadig god ild i skolekøkkenerne rundt omkring - men andre steder er ilden slukket.
Lærer til lærer Gratis materialer til undervisning om korn, fuldkorn, natur, landbrug og/eller sundhed og ernæring D. 21/1-2022 er det årets fuldkornsdag. Dagen har til formål at sætte fokus på fuldkorn på en sjov og lærerig måde, og i år er temaet hveden på marken. Fra såning til høst.. Det er gratis at deltage og Fuldkornspartnerskabet sender gratis materialer ud når man tilmelder sig.
Anmeldelse Er der stadig liv i madpakken? Gå på opdagelse i madpakkens historie, og vær med til at redde fremtidens madpakke.
Billedkunstformand: Vil I have praksisfaglighed, så lad praktisk-musiske fag fylde en tredjedel af skemaet Billedkunstlærernes formand er glad for, at Sammen om Skolen vil have mere praksisfaglighed. Men start med at se på, hvor lidt de praktisk-musiske fag fylder på skemaet og gør det obligatorisk i læreruddannelsen, siger hun.
Forældre vil prioritere bedre indeklima over gratis skolemad Fire organisationer ønsker obligatorisk madordning i folkeskolen. Forældre vil hellere prioritere indeklima.
Debat: Øster Starup Skole blev vinderne af VM i hotdog Vejle Madfest bød en solrig lørdag i juni på konkurrence i nyfortolkning af en af danskernes favoritspise – hotdogen Kathrine Roed
Eksperimenter i madkundskab Eksperimenter er en del af Fælles mål for valgfaget, men hvordan planlægges og gennemføres den eksperimenterende undervisning? Kathrine Roed
Sverige og Norge har næsten dobbelt så mange praktiske lektioner i udskolingen som Danmark Danmark har den laveste andel praktiskfaglige timer i Skandinavien, uanset om man ser på udskolingen eller hele skoleforløbet, viser en opgørelse. Det er en nedprioritering af fagenes værdi, siger hovedstyrelsesmedlem i DLF Lars Buur Holmboe. Han mener, fagene påvirker elevernes trivsel.
Madkulturen kræver handling: Opprioriter madkundskab i folkeskolen Pengene til indkøb er alt for små, der er alt for få timer, der mangler redskaber og egnede faciliteter, og en stor del af lærerne er ikke uddannet i faget. Det viser en ny undersøgelse af madkundskabsfagets status og betingelser anno 2022. Der skal gøres en indsats, lyder det fra Madkulturen, der står bag undersøgelsen.