Folkeskolelærere får halvt så mange penge til madkundskab som friskolelærere: Et udsultet fag Folkeskoler har halvt så mange penge til madkundskab som fri- og privatskoler, viser undersøgelse. På alle slags skoler har madkundskabslærere udfordringer med de fysiske rammer, og de savner at kunne tage ud af huset.
Blog Koordiner sociale og sundhedsfaglige indsatser i arbejdet mod social ulighed i sundhed At få socialt udsatte børn – og voksne – til at spise sundere kræver mere end at have fokus på kosten. Der skal en helhedstænkning til, hvor man forstår og arbejder med de grundlæggende faktorer for social ulighed i sundhed.
Debat Debat: Radikal børne- og ungdomsordfører: folkeskolen bør rumme B-mennesker langt bedre Emil Sloth Andersen
Nye tider: Presset på skolemælken stiger Pedellers og læreres pressede arbejdstid, klimahensyn og ændrede retningslinjer fra Fødevarestyrelsen sætter pres på skolemælksordningen, som langt de fleste af landets skoler ellers stadig benytter. Flere kommuner åbner op for at afskaffe skolemælken. Mejeriforeningen har en anden løsning.
Få nyheder om madkundskab direkte i indbakken Folkeskolen.dk/madkundskab er for alle, der underviser i eller interesserer sig for madkundskab, sundhed og ernæring. Del dine erfaringer fra madkundskab, ernæring og sundhed. Her kan du søge hjælp og læse, hvad andre deler.
Tilmeld dig nyhedsbrev fra folkeskolen.dk/ madkundskab E-mail-adresse E-mail når der er nyt E-mail med opsummering hver 14. dag Du kan altid framelde dig igen. Vores nyhedsbreve indeholder annoncer.
Vær med i samtalen Send dit madkundskabsindlæg (gerne med portrætfoto) til debat@folkeskolen.dk ( se folkeskolen.dk's debatregler her)
På Tølløse Skole laves skolemaden i madkundskab Tre gange om ugen serverer et madkundskabshold skolemad på Tølløse Skole. Det projekt har madkundskabslærer Tomas Nagel i år fået prisen for Årets madsjæl i folkeskolen for.
Blog Madkundskabsundervisning uden mad kan være op ad bakke… Good cop vs. bad cop. Good Domestic Science teacher vs bad Domestic Science teacher ?
Lærer til lærer Gratis materialer til undervisning om korn, fuldkorn, natur, landbrug og/eller sundhed og ernæring D. 21/1-2022 er det årets fuldkornsdag. Dagen har til formål at sætte fokus på fuldkorn på en sjov og lærerig måde, og i år er temaet hveden på marken. Fra såning til høst.. Det er gratis at deltage og Fuldkornspartnerskabet sender gratis materialer ud når man tilmelder sig.
Anmeldelse Konkret om klimabelastende kost Fødevarer er en integreret del af vores hverdag. Udskolingseleverne i faget madkundskab kan få ny viden, nye handlekompetencer og en bredere forståelse for klimaproblematikkerne.
VM i hotdog sætter fokus på smag, klima og sundhed Nu har madkundskabslærere mulighed for at udfordre eleverne på smag, klima og sundhed i fremstillingen af noget så simpelt som en hotdog. VM i hotdog afholdes i Vejle 11. juni, og med projektet følger gratis undervisningsmaterialer, som alle kan bruge, som skal give eleverne mulighed for at være kreative og innovative.
9.-klasseelevs prisbelønnede forskning: Juletræsfibre giver sundt brød Unge Forskere-juryen kaldte Mimi Nielsens projekt det bedste juniorforskningsprojekt i konkurrencens historie.
Gratis måltidsspil om smage Smag for Livet har udviklet et kortspil til madkundskab om grundsmage, teksturer, duft, farve og umamisynergi. Spil og instruktionsvideoer kan gratis hentes på Smag for Livets hjemmeside.
Elever står for frokosten Tre gange om ugen går madkundskabshold på Tølløse Skole i køkkenet for at lave frokost til skolens elever og personale. Madkundskabslærer Tomas Nagel styrer dagens ret i hus med ros, klare kommandoer og hurtige kokketips.
Så mange har billedkunst som praktisk/musisk valgfag I en opgørelse fra ministeriet over planlagte timer i skoleåret 21/22 ligger billedkunst på tredjepladsen blandt de praktiske/musiske valgfag.