Anmeldelse

Strikkede dyr

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Midt i denne strikkeglade tid måtte der jo komme en bog om strikkede dyr, og de her er søde og ser dejligt bløde ud. De fleste er overkommelige småarbejder, enkelte strikket ud fra simple kvadrater og rektangler, og de kan fint klares af mindre elever.

I forordet lægger forfatteren op til, at det er de voksne, der strikker til børn. Det er da også helt klart, at en del af opskrifterne kræver megen ind- og udtagning, så de er ikke for en begynder udi strikning. Forfatteren foreslår, at man altid blander to slags garner, så får man en helt ny virkning foræret. Det bliver mere levende, end hvis man kun bruger én slags.

Alle opskrifter er grundigt beskrevet, de fleste både i ord og med et diagram, der angiver antal masker og riller. Desuden er der en fin monteringsanvisning.

De enkelte dyremodeller er vist på inspirerende interiørfotos. De voksne eller større børn må nok tage sig af at fremstille bjørnen Brummebas, bløde får og lam, bamsebjørn, kælne frække hunde, gåsetåse, hesten, ræven, grisemor med små unger, laaang hund, Peter Pindsvin og lommemus. De uøvede mindre børn kan så strikke andemor med små ællinger, bløde krammekatte, haren Hoppeben, kyllinger, høns og hane, der er ganske enkle at strikke og rimeligt nemme at montere.