Et forskningsprojekt flyttede elevernes kendskab til fisk, så de gik fra at have en forestilling om fisk som frosne fiskepinde til en forestilling om, at fisk har gæller, fiskeben og øjne. Det er en af de artikler, du kan læse på folkeskolen.dk/madkundskab
Et forskningsprojekt flyttede elevernes kendskab til fisk, så de gik fra at have en forestilling om fisk som frosne fiskepinde til en forestilling om, at fisk har gæller, fiskeben og øjne. Det er en af de artikler, du kan læse på folkeskolen.dk/madkundskab

Få nyheder om madkundskab direkte i indbakken

Folkeskolen.dk/madkundskab er for alle, der underviser i eller interesserer sig for madkundskab, sundhed og ernæring. Del dine erfaringer fra madkundskab, ernæring og sundhed. Her kan du søge hjælp og læse, hvad andre deler.

Publiceret Senest opdateret

Netværket er drevet i samarbejde med madkundskabsforeningen, som også har en blog på det faglige netværk. Næsten 900 er tilmeldt netværket og modtager løbende nyhedsbreve med det nyeste om faget madkundskab i folkeskolen. Det er også på folkeskolen.dk/madkundskab, der er debat om sundhed og ernæring og arbejdet som professionsbachelor i ernæring og sundhed. Netværket er etableret i samarbejde med Foreningen for madkundskab.

Er du selv madkundskabslærer eller eller interesserer dig for madkundskab i skolen eller ernæring og sundhed mere bredt, så kan du skrive indlæg om dine overvejelser, bekymringer, glæder og observationer. Klik her for at indsende et indlæg.

VI på redaktionen prøver løbende at følge med i, hvad der rører sig på fletet og skriver artikler om det og linker til relevante undervisningsmaterialer og debatter.

Mange vigtige emner

Vi har tilknyttet faglig rådgiver madkundskabslærer på Østermarkskolen i Aalborg Christian Bunk Svane til netværket. Han skriver blandt andet om kampen for at få et godt madkundskabslokale, om hvordan han holder budgetterne og om hvordan han bruger Madkamp i skolen.

Budgettet til madkundskab, kræsenhed, verdensmål og madmotivation er blot nogle af de emner, som I sidste år skrev gode indlæg om på det faglige netværk. Der har været et stort fokus valgfaget madkundskab og aflyste timer og obligatorisk afgangsprøve. Ved årsskiftet skal de første elever til den obligatoriske prøve. I en corona-tid kan det udfordre, og det vil vi forsøge at skrive om på folkeskolen.dk/madkundskab i den kommende tid.

Skriv til redaktionen

Kunne du tænke dig at få en blog på netværket, bedes du skrive til journalist Pernille Aisinger på pai@folkeskolen.dk. Det kan også være, at du har ris, ros eller tips til ideer til fremtidige artikler. Vi hører altid meget gerne fra dig.

Powered by Labrador CMS