Debat

Bill Gates og computerne

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

5041Bill Gates har beæret os med et besøg. Hvis pressen har fået fat i essensen af profetens budskab, så var det noget i retning af, at vi skal udstyre eleverne med en bærbar computer og i øvrigt gøre, som de gør i USA.

Der er bare noget, jeg ikke rigtig kan få til at harmonere. Min datter afsluttede sommeren 2000 et års ophold i USA på High School.

Det blev et udbytterigt år for hende på mange planer, og hun beretter gerne positivt og negativt hvad angår undervisningen på High School.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Men IT i undervisningen var en by i Rusland! Og det på trods af at det drejer sig om en velrenommeret skole i Dallas-området, Texas-Instruments hjemby.

På skolen var der et datalokale til 2.000 elever. Min datter var der en gang i løbet af året - i en dobbelttime, hvor der skulle skrives en engelsk tekst. Efter en pause midtvejs i denne lektion vendte hun tilbage til lokalet, men nu var maskinen i mellemtiden blevet optaget af en anden elev, og det var et problem, for der var ikke netværk i lokalet!

På biblioteket var der et mindre antal maskiner med Internetadgang, men de var samtidig biblioteksadministrationsmaskiner, og desuden var der mange restriktioner omkring brugen af disse maskiner, blandt andet skulle man aflevere sit School-ID for at få lov til at bruge Internet. Det lykkedes ikke for min datter, i det år hun var der, at finde en gunstig lejlighed.

I hvert undervisningslokale var der en maskine, men det var lærerens, og eleverne måtte ikke benytte disse maskiner, som i øvrigt heller ikke var i netværk.

Jeg synes, jeg som IT-vejleder kan genkende beskrivelsen, men det er altså fem år siden, forholdene var sådan her i landet.

Poul Christensen

Vejle