Aalborg ikke billigst

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det vakte røre, da Folkeskolen i nummer 1-2 i sin undersøgelse af udgifter per lærerstuderende udråbte Aalborg Seminarium til landets billigste. Seminariets ledelse gik straks i gang med at regne ud, om det nu også kunne være rigtigt.

Beregningerne, der lå til grund for artiklen, var der ikke noget galt med, men ledelsen mener, at det er forkert, når det ikke oplyses, at forskellene mellem seminariernes udgifter blandt andet skyldes, at revisorer fortolker Undervisningsministeriets retningslinier for bogføring forskelligt.

De forskellige fortolkninger resulterer i, at nogle seminarier bogfører visse udgifter under bygningsdrift og andre under ordinær undervisning.

Det er blandt andet pedelløn, rengøring, reparationer, rektorløn, HK-lønninger og varekøb, der ikke bogføres ens.

Hvis der var udarbejdet præcise beskrivelser af, hvordan seminarierne og revisorerne skulle bogføre, ville det betyde, at Aalborg Seminarium mister sin førsteplads som det billigste seminarium, hvad angår undervisning. Det ville samtidig ikke længere se ud, som om seminariet, sådan som det er tilfældet i dag, bruger ekstra mange penge til bygningsdrift og administration, mener seminariets ledelse.