Debat
0   226

Kikkerten for det blinde øje

Det nærmer sig en fornærmelse af Folkeskolens læsere, når undervisningsminister Troels Lund Poulsen fremturer med sit tal-spin om, at folkeskolen har haft et »meget højt og stigende udgiftsniveau«. Jeg kan anbefale ministeren at se sig omkring i virkeligheden. Men ministeren holder krampagtigt fast i sine egne tal. Ministerens tal tager for eksempel ikke højde for, at pensionsudgiften er overført til kommunerne, fordi lærerne siden 1993 er blevet overenskomstansatte i stedet for tjenestemandsansatte. Dermed har skolerne færre penge at holde skole for! Det vælger ministeren at lukke øjnene for - regningen betales ude på skolerne, eleverne og lærerne mærker konsekvenserne. En helt ny opdatering af en analyse fra BDO Kommunernes Revision dokumenterer, at der er blevet 8,1 procent færre resurser per elev i normalundervisningen fra 2002 til 2010. Det er en meget dramatisk udvikling. I år budgetterer landets kommuner yderligere med besparelser på 615 millioner kroner - det kan virkelig mærkes på landets folkeskoler. Det burde undervisningsministeren ikke løbe fra. Da BDO Kommunernes Revision forrige år gennemførte en analyse af folkeskolens økonomi, blev den daværende undervisningsminister orienteret i et brev fra Danmarks Lærerforening, og Folketingets uddannelsesudvalg har debatteret analysen - uden at tallene er blevet imødegået!

Troels Lund Poulsen er på samme måde på tynd is, når det handler om udgifterne til læreruddannelsen. År efter år har professionshøjskolerne måttet gennemføre besparelser, hvilket blandt andet har ført til et dramatisk fald i de lærerstuderendes timetal. Så sent som i dette års finanslov mistede professionshøjskolerne 144 millioner kroner.

Artiklen fortsætter under banneret

Det virker arrogant, at undervisningsministeren helt benægter de besparelser både på læreruddannelsen og i folkeskolen, som foregår lige nu. Det er at sætte kikkerten for det blinde øje.

Redaktionen betragter debatten mellem Gordon Ørskov Madsen og Troels Lund Poulsen om dette emne som afsluttet.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ