0   180

Jan Trojaborg 60 år

En stor del af Københavns Lærerforenings medlemmer har aldrig oplevet en formand, der hed andet end Jan Trojaborg. I 16 og et halvt år har han beklædt posten, og bortset fra en enkelt udfordrer for mange år siden er han blevet genvalgt om og om igen uden modkandidat.

Som ung kongresdelegeret tilhørte han oppositionen til den daværende ledelse i Danmarks Lærerforening, så klart at han ved en enkelt lejlighed stemte imod den samlede formandsberetning. Senere har han erkendt, at det er svært at være i opposition, når man selv har magten, så hans arbejde er nu præget af en kreativ sans for kompromisløsninger, både i forhold til arbejdsgiveren Københavns Kommune og i forhold til DLF's hovedstyrelse, hvor han også har siddet siden 1994 - når han da ikke, som det musiske menneske han er, står og spiller guitar til hovedstyrelsens morgensang. Men han kan også sige fra, så det kan mærkes. Det måtte de københavnske skolepolitikere sande, da de i vinteren 2007 blev præsenteret for et par paller med 36.000 nytrykte plakater, der nøje beskrev hver enkelt politikers ansvar for de planlagte nedskæringer, der efter Trojaborgs mening ville ødelægge skolen. Det tog 14 dage, så havde politikerne fundet et andet sted at spare.

Artiklen fortsætter under banneret

Jan Trojaborg er altid god til at profilere Københavns Lærerforening, både i foreningens kernesager og i de mere uformelle sammenhænge, der præger det samlede billede. Han stryger ikke altid medlemmerne med hårene, for han forventer, at alle lærere er med til at skabe respekt om professionen ved at yde en forsvarlig faglig indsats - og så i øvrigt se ordentlige ud i tøjet.

Københavns Lærerforening indbyder til reception for Jan Trojaborg fredag den 28. januar mellem klokken 14 og 17 i foreningens hus på Frydendalsvej 24 på Frederiksberg.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet