Musik
0   5

Levende musik i skolen får endelig overenskomst

Levende Musik i Skolen og Dansk Musiker Forbund har indgået overenskomst for skolekoncertmusikerne. Overenskomsten kommer til at gælde fra juli 2019 til juni 2021.

"Det er med stor glæde, Levende Musik i Skolen og Dansk Musiker Forbund i dag kan meddele, at vi nu endelig er kommet i mål med en overenskomst for skolekoncertmusikerne fra juli 2019 til juni 2021".

Sådan står der i en meddelelse på Levende Musik i Skolens hjemmeside. Der har været årelange forhandlinger mellem Dansk Musikerforbund og Levende Musik i Skolen, og oktober 2018 brød forhandlingerne sammen.

Levende Musik i Skolen

Levende Musik i Skolen har af Statens Kunstfond fået til opgave at varetage de nationale skolekoncertaktiviteter, dels ved egne aktiviteter og dels som koordinator for andre statsstøttede skolekoncertaktiviteter. Koncerterne har til formål at fremme musiklivet og give børn og unge adgang til levende musikalske kvalitetsoplevelser indenfor rammen af skolen, og forudsættes af Statens Kunstfond udbredt til alle danske grundskoleelever senest i 2021 .

Derfor valgte Levende Musik i Skolen selv at melde vilkår for den kommende sæson ud til musikerne.

"Disse vilkår erstattes nu af overenskomsten, der sikrer tidligere tiders gode forhold for musikere omkring overnatning under turnéerne", står der på hjemmesiden.

Artiklen fortsætter under banneret

Betaling for overnatning

Dansk Musiker Forbund er også tilfreds med overenskomsten. 

"Ud fra en helhedsvurdering af situationen er Dansk Musiker Forbund tilfreds med overenskomsten, selvom den godt kunne have indeholdt bedre økonomiske vilkår for musikerne. Det er dog vigtigt for alle parter, at området for skolekoncerter fortsat er overenskomstdækket", står der på forbundets hjemmeside. 

Undervejs har forbundet været i kontakt med samtlige nuværende LMS-musikere. 95 procent af dem var utilfredse med de vilkår, som Levende Musik i Skolen havde meldt ud. 

Den nye overenskomst betyder, at musikerne med virkning fra næste skoleår igen får betalt overnatningen fuldt ud af Levende Musik i Skolen. Samtidig indeholder den nye overenskomst en forbedring af de procentvise stigninger af honorarerne, hvorfor disse bl.a. allerede stiger ved den nye overenskomst ikrafttrædelse. Endelig indeholder den nye overenskomst et evalueringsprojekt af fordele og ulemper ved den nye overenskomst.  

"Vi vil godt sige tak til alle musikerne, idet det er musikernes fortjeneste, at vi i dag står med en forbedret aftale. Dels har musikerne tilkendegivet deres utilfredshed i miljøet og på diverse medier og dels har musikerne gennem en undersøgelse selv peget på den manglende betaling af overnatning som det største problem. Så tak for den store opbakningen", lyder det fra chefjurist i Dansk Musiker Forbund Jesper Hvolby Christensen på hjemmesiden. 

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Musiknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Musiklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
601 andre er allerede tilmeldt