Herning Kommune
0   164

Nyt job – ny bolig

Kommuner og boligorganisationer er parate til at hjælpe, hvis man bliver nødt til at flytte for at få et arbejde

Får man et job mange kilometer væk, kan det være nødvendigt at finde en anden bolig. Hvordan gørdu og din familiedet, når der er kort tid til første arbejdsdag, ogI ikke har lyst til at bo på en campingplads eller et vandrerhjem?

»Ring til kommunen i det område, hvor arbejdspladsen ligger«, siger konsulent i Herningegnens Lærerforening Erik Christensen. »Kommuner er interesserede i at hjælpe folk, der har fået job, med at finde et sted at bo, og deres borgerservice har som regel styr på særlige tilbud til boligsøgende og på, hvor man kan henvende sig for at få en bolig«.

Artiklen fortsætter under banneret

Da han for nogle år siden flyttede til Herning i forbindelse med jobbet som konsulent, benyttedeErik Christensensig af en aftale mellem kommunen og en række boligorganisationer. Den går ud på, at tilflyttere, der har fået arbejde i området, og som bor mindst 30 kilometer fra arbejdspladsen, har fortrinsret til en lejlighed.

»Jeg havde dengang 80 kilometer til min arbejdsplads, så det var fint at komme forrest i køen til en bolig. Jeg fik et sted at bo i de første par år og havde derfor nemmere ved at blive etableret«, siger Erik Christensen.

Ikke alle kommuner har sådan en ordning, men mange har i de senere år indført noget, der ligner. Det er nemlig trendy at begrænse pendling af hensyn til miljøet, og kommunerne vil gerne have flere skatteydere til deres område.

Hvis du vil have et overblik over, hvad kommunen kan tilbyde, er dens hjemmeside værd at besøge, men i mange tilfælde kan det være svært at finde frem til ordninger som den, Erik Christensen omtaler. Til gengæld er det som regel nemt at finde oplysninger om de almene boligorganisationer, der findes i området.

Tit er der link til deres hjemmesider og dermed til information om de boliger, organisationen råder over, og hvilke af dem der er ledige.

Hvis du vil have et overblik, der dækker mere end det enkelte boligselskab, er der forskellige muligheder, men de er ikke lige nemme at benytte sig af. Landsbyggefonden har på sin hjemmeside registreret ledige boliger i hele landet. De er godt gemt, og man skal via en kommuneliste og en liste over boligorganisationer for at finde frem til de enkelte lejligheder.

DanmarkBolig.dk hedder en landsdækkende webportal med oplysninger om alle landets 550.000 almene boliger.

Her kan man også se, hvor der er ledige boliger i de enkelte kommuner, men da portalens oplysninger er baseret på ikke altid præcise indberetninger fra 700 bolig­organisationer, er det en god idé også at tjekke deres egen hjemmeside.

Hvis du bor i en almen bolig, har Boligselskabernes Landsforening en webportal, der kan gøre det nemmere at finde en ny bolig.

Bytbolig.dk, som den hedder, er en markedsplads, hvor man kan skrive et opslag om sin bolig, og hvor man kan se opslag fra andre, der gerne vil bytte bolig. Der er i øjeblikket 1.101 byttetilbud, og det er nemt at finde frem til tilbud i det område, der har interesse. |


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Specialpædagogiknetværket er for alle, der interesserer sig for eller arbejder med undervisning af børn og voksne med særlige behov. I samarbejde med Tidsskriftet specialpædagogik

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.257 andre er allerede tilmeldt