Hverken Anni Mathiesen, Venstre, eller Brigitte Klintskov Jerkel, Konservative, har været inddraget i beslutningen om at lukke ned for internetadgangen under folkeskolens prøver.

Internetforbud ved prøverne: V og K har ikke været inddraget

Ligesom Socialdemokraternes Annette Lind har heller ikke regeringspartierne Konservative og Venstre været inddraget i, at Undervisningsministeriet administrativt har lukket stort set ned for internettet under folkeskolens afsluttende prøver.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

S om internetlukning ved prøverne: Riisager begår forligsbrud 

Venstres undervisningsordfører Anni Matthiesen er ikke enig med sin regeringskollega, undervisningsminister Merete Riisager i, at et forbud mod adgang til internettet under prøverne er den rette vej at gå. Men i og med, at det er bekendtgørelsesstof, kan ministeren tillade sig at gøre det:

"Eller, hun gør det i hvert fald", lyder det fra Anni Matthiesen.

"På tværs af partierne er vi til gengæld enige om, at en monitorering ville være fin. Altså at man laver screenshots af skærmene, som man allerede gør det mange steder".

Skoleleder vil give eleverne lov at bruge internet ved prøven

Ifølge Undervisningsministeriet er de seneste opstramninger af prøvebekendtgørelsen og de tilhørende vejledninger for de enkelte fag blot præciseringer på baggrund af beslutninger i forligskredsen i 2014. Men det kan Anni Matthiesen ikke genkende: 

"Nej. Jeg kan huske, at vi nærmere drøftede det modsatte. Der blev stillet en del skriftlige spørgsmål undervejs i forhandlingerne, og der svarede Ellen Trane Nørby (tidl. undervisningsminister, red.) i et svar, citeret efter hukommelsen, at der skulle arbejdes med, at der skulle være internetadgang, men at prøverne selvfølgelig skal udformes på en måde, så man kan begrænse snyd".

De Konservatives undervisningsordfører Brigitte Klintskov Jerkel sad ikke i Folketinget, da forligskredsen senest drøftede folkeskolens prøver i 2014. Men mens hun har været en del af forligskredsen, er kun internetadgangen ved studentereksamen blevet diskuteret.

"Så jeg vil skrive til ministeren og bede om, at vi kan vende det på et af vores ordførermøder mellem regeringspartierne, for jeg har brug for at få det her udbygget med henblik på, at vi kan tage det op i forligskredsen", siger Brigtte Klintskov Jerkel til folkeskolen.dk

Ministeriet præciserer: Ingen internet til afgangsprøverne