Debat

Ren uvidenhed eller fejltolkning?

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Jeg er helt enig med Peter Hess-Nielsen i Folkeskolen nummer 5.

Der er uendelig mange ting, som peger i modsat retning af Vagn Madsens postulater. Jeg har tidligere med den yderste omhu omtalt en lang række kendsgerninger, som klart modbeviste alle Vagn Madsens påstande, uden at det tilsyneladende var i stand til at gøre noget indtryk.

Jeg er så gammel, at jeg har gået i landsbyordnet skole - uden adgang til gymnasium og videregående uddannelse.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

I den skole gik over halvdelen af alle elever i landet, i alt fik under 1/5 af resten en eller anden eksamen, og af dem alle fik tre-fem procent en studentereksamen! I dag får cirka 35 procent en studentereksamen, og alle får folkeskolens afgangsprøve.

Tilbageskridtet fra tre til 35 procent er virkelig foruroligende stort! Det er af historiske dimensioner! I farten glemte jeg rent at nævne, at man har afskaffet landsbyskolen - så alle nu har adgang til videregående uddannelse.

Forkortet af redaktionen