Debat

Et svar om fej anonymitet

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Niels Munkholm skriver i et indlæg i Folkeskolen nummer 18 under overskriften 'Fej anonymitet', at han 'med foragt må konstatere, at en eller flere medlemsvalgte hovedstyrelsesmedlemmer dækker sig bag en fej anonymitet, og at de ikke har modet til at stå frem med navns nævnelse'.

Denne voldsomme kritik fremsætter Niels Munkholm på baggrund af en artikel i Fyens Stiftstidende torsdag den 22. april af journalist Morten Jeppesen. Journalisten forsøgte to dage efter vores urafstemning at lave en sensationsartikel om splittelse i Danmarks Lærerforening.

Havde Niels Munkholm gjort sig den ulejlighed at kontakte et af de hovedstyrelsesmedlemmer, der havde anbefalet et nej til resultatet, ville han have vidst, at den pågældende journalist dagen efter urafstemningen havde ringet til Astrid Schjødt Pedersen og Vivi Hansen. Journalisten ønskede helt tydeligt at skrive en artikel om splittelse i Danmarks Lærerforening. I en meget aggressiv fremfærd forsøgte journalisten at få blåstemplet den konklusion, han øjensynligt havde draget, inden han ringede op. Hverken Vivi eller Astrid kunne bekræfte journalistens hypotese, men understregede derimod, at det nu gjaldt om at samle kræfterne for at nå et godt resultat i Forligsinstitutionen.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Artiklen blev, så vidt vi ved, bragt i Fyens Stiftstidende og Århus Stiftstidende den 22. april. Vi blev først bekendt med artiklen i den efterfølgende weekend og vurderede, at foreningen var bedst tjent med, at denne journalist blev tiet ihjel.

Da vi anbefalede et nej ved urafstemningen, har vi følt et særligt ansvar for at medvirke til et positivt resultat i Forligsinstitutionen. På den baggrund sendte vi et brev til Anni Herfort Andersen, hvor vi redegjorde for, hvor vi mente, der skulle sættes ind i de kommende forhandlinger. Redegørelsen var udarbejdet efter en grundig drøftelse med de kredse, der stod bag vores oplysningskampagne forud for urafstemningen. På et hovedstyrelsesmøde, der strakte sig over 14 timer, fastlagde en enig hovedstyrelse efterfølgende mandatet til vores forhandlere. Alle i hovedstyrelsen bestræbte sig på, at mandatet skulle fastlægges i enighed, for at forhandlerne skulle stå så stærkt som muligt.

Den legale politiske uenighed, der kom til udtryk i overenskomstdebatten, må nu lægges på hylden, så vi alle i fællesskab koncentrerer os om at få det bedst mulige resultat ud af de kommende forhandlinger - målet er vi enige om.

Ernst Øxner, Søren Eske Christensen, Rigmor Jark,

Lotte Lange, Vivi Hansen, Astrid Schjødt Pedersen,

Anders Bondo Christensen

medlemmer af DLF's hovedstyrelse