Debat

Ingen sikring

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I sidste nummer af Folkeskolen skriver Astrid Kristiansen fra Slagelse, at det ikke gør noget: '... at jeg nu endelig skal have tid for det, når jeg skal samarbejde med mine kolleger, skolefritidsordningerne og så videre. At jeg ikke 'bare' skal tage tiden fra min forberedelsestid'.

I bemærkninger til paragraf 8 i nugældende arbejdstidsaftale kan man læse, at fællesforberedelse skal rette sig mod konkret undervisning i egne klasser/hold. Alt andet er Ø-tids-opgaver.

Så den aftale, der sendes til urafstemning, sikrer dig hverken mere eller mindre end den nuværende.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Paradoksalt er det, at de, der jubler mest over det nye, tilsyneladende har måttet bruge løs af deres forberedelsestid til Ø-tids-opgaver, uden at lokalkredsene har grebet ind.

Men nu kan kredsene pludselig, for det nye hænger jo kun sammen, hvis man tror på, at man kan hente enorme ressourcer lokalt.

Per Sand Pedersen

Aabenraa Lærerkreds