DLF til lærerne: Fortsæt det lokale informations-arbejde

”Det er helt horribelt, at man tror, man kan konflikte sig til en bedre skole”, siger DLFs næstformand Dorte Lange. På trods af lockout-varsel vil foreningen stadig forsøge at genoptage forhandlingerne ligesom de lokale initiativer skal fortsætte.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Din økonomi under en konflikt

KL har varslet lockout, og selvom det måske var, hvad man kunne forvente efter de seneste dages forløb, gør det ifølge næstformand i Danmarks Lærerforening, Dorte Lange, ikke beslutningen bedre.

"Det er helt horribelt, at man tror, man kan konflikte sig til en bedre skole. Vi ved at kvaliteten afhænger af, at man har motiverede, velforberedte lærere, der har overskud af energi, som de kan give videre til eleverne En konflikt, hvor lærerne i princippet bliver afskediget, hvor de ikke får løn og bliver sendt hjem fra arbejdet. Det er bestemt ikke befordrende for en god folkeskole", siger Dorte Lange.

KL: Altomfattende lockout

Møde på tirsdag Udsigten til konflikt skal ikke skabe panik ude på skolerne.

"Hold tæt konktakt med hinanden og tillidsrepræsentanten. Vi informerer alle vores kredse og tillidsrepræsentanter løbende, og vi har et stort tillidsrepræsentantmøde på tirsdag, hvor alle tillidsrepræsentanter kommer til Odense, og hvor vi sikrer, at vi har et fælles informationsgrundlag", siger Dorte Lange.

DLF inviterer tillidsrepræsentanter til møde

Har forsøgt meget Hun fortæller, at de afbrudte forhandlinger er imod DLFs ønske.

"Det her er bestemt ikke med vores gode vilje, og jeg vil også sige til lærerne, at vi har gjort alt hvad vi kunne. Vi har foreslået 25 sammenhængende timers undervisning, eller at vi arbejder på samme vilkår som skolepædagogerne. Og vi har foreslået rigtigt mange forskellige ting. Vi er ikke færdige med at kræve forhandlinger. Vi mener, at vi var i gang med forhandlinger, da de ringede klokken et om natten og sagde, at nu var forhandlingerne brudt sammen", siger Dorte Lange.

KL erklærer sammenbrud

Fortsæt arbejdet Hun opfordrer til, at det lokale informationsarbejde fortsætter.

"Vi mener det er vigtigt, at forældre og elever forstår, at arbejdstidsaftalen er lærerens garanti for forberedelse. Der sker der rigtigt meget derude allerede. Mange steder bliver der delt løbesedler ud til forældre. Og lærerne skal fortsætte det arbejde, for vi kan stadig påvirke en politisk stemning lokalt, jeg tror ikke, forældrene vil være med til det, som KL nu gennemtvinger", siger Dorte Lange.

Dorte Lange anbefaler, at man rådfører sig med den lokale kreds og på den måde sikrer, at alle aktioner bliver indenfor arbejdsmarkeds-lovens rammer.