Anmeldelse Skønlitteratur
0   302

Danser med djævle

Fakta


Titel
Danser med djævle

Forfatter
Peter Mouritzen

Illustrator
Søren Jessen

ISBN
978-87-638-0577-3

Pris
199 kroner

Sider
48 sider

Type
Bog

Forlag
Høst og Søn

"Danser med djævle" er fire historier om drenge, der føler sig trængt her i livet og derfor søger en udvej. Og pigerne kan sagtens være med. De djævle, der danses med mellem linjerne, er dem, der kommer af angst eller usikkerhed, når bekymringerne tager over i livet. Det største djævelskab i bogen er Søren Jessens trøstesløse illustrationer, der understøtter fortællingernes tristesse og frustration. Ordets magt er et gennemgående tema i bogen: De ord, vi hører, læser og siger, kan have en voldsom effekt på vores følelser og handlinger. Så voldsom, at livet ligefrem former sig efter dem. Og det er, præcis hvad der sker i drengenes historier. Peter Mouritzen sprænger realiteternes rammer og sætter surrealistiske, drømmeagtige billeder på ordenes konsekvenser. Og udvejene fører ikke altid hen, hvor drengene havde forestillet sig det. Teksterne er lidt mærkelige, og det kan anbefales, at de læses igennem et par gange, før man begynder at forstå, vurdere og forholde sig til dem. Når den første forundring over bogens mystiske universer har lagt sig, træder meningen tydeligere frem. Teksterne er desuden fulde af tegn og symboler, der gør dem egnede til tekstanalyse i folkeskolens ældste klasser. Den sidste tekst er ikke så meget en fortælling, men mere et tilbageblik på skoletiden - måske forfatterens egen? Digtet rummer desuden en række intertekstuelle referencer til både syndefald og gyserlitteratur. Mystisk, mærkelig og anbefalelsesværdig litteratur.

Artiklen fortsætter under banneret


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.254 andre er allerede tilmeldt