Anmeldelse Sundhed
0   237

Det gyldne fedt

Analyse af et lukrativt samfundsproblem

Fakta<p>Forfatter: Verner Møller</p><br /><p>199 kroner, 255 sider</p><br /><p>Forlag: Gyldendal</p>

Skal du arbejde med mennesker, der skal tabe sig? Skal du igangsætte forebyggende arbejde med fedme som fokus? Eller har du holdningen, at "fede mennesker har kun sig selv at bebrejde for deres situation", er "Det gyldne fedt" en bog, du skal læse.

Artiklen fortsætter under banneret

Gennem analyser af relevante teorier og undersøgelser kommer Verner Møller bredt rundt om emnet fedme. Vi får et historisk tilbageblik og et kulturelt syn på sagen. Fedme som et personligt ansvar kontra fedme som et samfundsproblem bliver diskuteret. Vi får indblik i de tiltag, der iværksættes for at afhjælpe problemet, men som måske bare gør det værre. Der ses på det sociale element i fedmeforskrækkelsen, der rammer både de slanke og de fede. Og der ses på de mange mennesker, der tjener fedt på fedmen.

Efter alle analyserne, diskussionerne og delkonklusionerne kommer Verner Møller frem til, at "fedmeproblemet grundlæggende (er) et dannelsesproblem", og at "forudsætningen for at overvinde fedmeproblemet er, at man forstår det korrekt". Hertil kommer han med sit bud på forståelsen af problemet samt sit bud på en løsning af det - en løsning, der kunne være interessant at få afprøvet i virkeligheden.

Bogens sværhedsgrad er middel, der bruges fagudtryk, men ikke flere, end at de fleste kan følge med. Til tider skal man dog holde tungen lige i munden, for Verner Møller jonglerer med mange analyser og delkonklusioner, som bruges løbende i bogen.

Jeg kan anbefale bogen, der giver bred indsigt i fedmeproblematikken - det er fedt.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ