Anmeldelse Geografi
0   154

Skovbrand / Oversvømmelse / Orkan / Jordskælv

Fakta<p>Forfatter: Anita Ganeri / Anne Rooney</p><br /><p>196 kroner, 32 sider</p><br /><p>Serie: Naturens rasen</p><br /><p>Forlag: Forlaget Flachs / Forlaget Flachs / Forlaget Flachs / Forlaget Flachs</p><br /><p>196 kroner, 32 sider</p><br /><p>Serie: Naturens rasen</p><br /><p>196 kroner, 32 sider</p><br /><p>Serie: Naturens rasen</p><br /><p>196 kroner, 32 sider</p><br /><p>Serie: Naturens rasen</p>

Serien "Naturens rasen" sætter fokus på naturkatastrofer. Med udgangspunkt i forskellige typer af naturkatastrofer giver bøgerne geografiske begrundelser for deres opståen og orienterer om, hvilken påvirkning de har på mennesket og naturen.

Artiklen fortsætter under banneret

Bøgerne er skrevet i et godt og tydeligt sprog og beskriver det faglige stof grundigt, således at læseren opnår en god overordnet indsigt. Der er i alle bøgerne placeret en række videns- og faktabokse, der giver læseren en let tilgang til området, og bagerst er der gode ordlister samt stikordsregister, og der gives også klar statistik på de enkelte områder. Skal man rigtig i dybden med området, skal man dog finde andre litteraturmuligheder.

I "Jordskælv" belyses, hvorfor jordskælv opstår, og i "Orkan" gives læseren et overblik over de elementer, der fører til en orkan.

"Skovbrand" behandler temaer som: Hvad er brand? Hvordan begynder en skovbrand? Skovbrande skabt af mennesker, typer af skovbrande, genskabelse af skoven og forebyggelse af skovbrande. "Oversvømmelse" giver et indblik i det kæmpemæssige problem, nogle områder har år efter år. Det faglige indhold i bogen er godt beskrevet. Der gives også tydelige eksempler på oversvømmelser som i New Orleans i 2005, tsunamien i Indonesien i 2004 og den store oversvømmelse i Kina 1931, hvor fem millioner mennesker døde.

Bøgerne i hele denne serie kan anbefales til geografiundervisningen i folkeskolens 7.-9. klasse og til geografilærerens fagbibliotek. Serien kan med fordel danne baggrund for et gruppearbejde om naturkatastrofer, og eleverne vil sagtens kunne arbejde med bøgerne selv.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Naturfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for naturfagene, dvs. natur/teknologi, biologi, geografi og fysik/kemi. I samarbejde med Danmarks fysik- og kemilærerforening, Biologforbundet og Geografforbundet.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.468 andre er allerede tilmeldt