Debat
0   111

Haarder løber fra regningen

Jeg ser, at undervisningsminister Bertel Haarder har oplyst Folketingets uddannelsesudvalg om, at indførelse af obligatoriske, individuelle, skriftlige elevplaner vil kunne indføres uden merudgift for kommunerne.

Kommunerne skal bare sørge for, at lærerne udnytter tiden bedre og mere hensigtsmæssigt, skriver Bertel Haarder.

Artiklen fortsætter under banneret

Hvilken herlig oplysning.

Nu skal der gøres op med slendrian og driverliv, så lærerne ikke dalrer rundt og småsludrer i krogene. Nu skal de bare sætte sig ned og skrive individuelle elevplaner til klassens 24 elever. Sådan er tankegangen tilsyneladende hos ministeren.

Indførelsen af obligatoriske, individuelle, skriftlige elevplaner er et stort slagnummer i skoleforliget. Mange har ganske vist advaret mod denne bureaukratiske detailstyring. Indvendingerne er imidlertid afvist på grund af den store betydning, dette elevpapir vil få - som det er sagt fra forligspartierne.

Men når der skal betales for indførelsen af dette nye - centralt fastsatte - obligatoriske krav, så forsøger Bertel Haarder at løbe fra regningen og tørre den af på kommunerne.

Det er simpelthen for sølle - det er nærmest flovt.

Selvfølgelig vil en ny opgave som udarbejdelse af 24 individuelle, skriftlige elevplaner i en klasse koste tid og penge. Det kan enhver sige sig selv.

Der er nemlig kun to ting, der kommer af ingenting - og det er lommeuld og nullermænd.

Sådan vil det også være efter vedtagelsen af skoleforliget.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ