Anmeldelse Dansk
0   209

H.C. Andersen - Svaneungen

Fakta<p>Forfatter: Mariane Schmidt og Alice Østergaard</p><br /><p>1.562,50 kroner, 180 sider</p><br /><p>Forlag: SIS Akademi</p>

Her er et spændende og anderledes materiale til skolens ældste klassetrin som led i serien "Flest lærer mest".

Artiklen fortsætter under banneret

Det byder ind med forskellige læringsstile, forskellige måder, eleverne kan tilegne den samme viden på. En måde, hvorpå man kan leve op til kravet om undervisningsdifferentiering.

At arbejde med læringsstile kræver, at læreren kender til eller finder frem til elevens læringsstil, en spændende proces i sig selv. Men gælder den i længden? Noget tilegnes bedst på en vis, noget andet på en anden.

I materialet er der visuelle, auditive, taktile, kinæstetiske og særligt strukturerede opgaver.

Dertil er der fælles gruppeopgaver, fordybelsesopgaver, en før- og en eftertest.

Det hele kommer i en solid, gedigen A4-mappe, overskueligt med forskelligt farvet karton til de forskellige typer opgaver.

Der er en del forarbejde til læreren med klargøring af materialet såsom at klippe, klistre, laminere og udprinte flere rammebøger fra den medfølgende, meget brugbare, cd-rom.

Der medfølger også en cd med indtaling af rammebogen.

Nogle elever kan have gavn af at bruge hjemmesiden www.andersen.sdu.dk, som er overskuelig, velinformerende og med gode link.

Jeg synes, det er et vældig godt materiale med mange muligheder for lærere og elever. Her kan afprøves nye tilgange og arbejdsmetoder. Man skal turde tage et skridt væk fra det velkendte, men jeg tror, det giver positive, nysgerrige og dygtige elever.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.273 andre er allerede tilmeldt