Debat

Elever om formål med skolen

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I 10.a på Statens Pædagogiske Forsøgscenter har vi arbejdet med et tværfagligt forløb i dansk og samfundsfag omkring »Skolen i samfundet - skolen i litteraturen«.

I den forbindelse har eleverne arbejdet med skoleloven og selv skrevet deres forslag til en ny formålsparagraf ud fra deres syn på, hvordan fremtidens skole bør se ud.

Så hermed elevernes stemme i debatten om et nyt formål for folkeskolen:

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Folkeskolens formål er at udvikle den enkelte elevs faglige og sociale kompetencer. Det er af afgørende betydning, at der er ligevægt mellem disse to dele, og at de ses som hinandens forudsætninger.

Folkeskolens primære opgave er at åbne elevernes øjne og give dem indsigt i - og forståelse for andre mennesker, andre kulturer og andre religioner.

Folkeskolen skal i sin undervisning skabe en ligevægtig balance mellem lokal, national og international viden.

Folkeskolen må skabe rammer, som sikrer, at eleverne lærer at løse problemstillinger - alene og i fællesskab med andre, så de udvikler såvel kreativitet som selvstændighed.

Det er folkeskolens opgave at tage hånd om - og skabe plads til vidt forskellige elever samt udnytte alle deres forskelligheder og kompetencer.

Skolen skal sikre, at eleverne forberedes til de videregående uddannelser, og at de lærer at sætte sig mål i livet.