Anmeldelse Skønlitteratur
0   228

Guri Suppe-Tud og den rædsomme, vidunderlige fødselsdag

Fakta<p>Forfatter: Peter Gotthardt</p><br /><p>ISBN: 87-562-9496-4</p><br /><p>Illustrator: Torben Schmidt Kjeldsen</p><br /><p>229,50 kroner, 32 sider</p><br /><p>Forlag: Forlaget Carlsen</p>

Peter Gotthardt har haft sin fortæller-tryne nede i de norske skrøner, og det er blevet til historierne om Guri Suppe-Tud.

Artiklen fortsætter under banneret

Nu er vi nået til hendes fødselsdag, hvor hun og hendes butleragtige bjørn tager imod hendes to søstre, Siri Slubre-Mund og Bera Bredbag, og deres klodsede, tamme elg, Eigil, samt Guris menneskepigeven, Kari.

Guri, som har et heftigt temperament, går helt amok, da elgen vælter fødselsdagsbordet og æder lagkagen. Søstrene forlader selskabet med deres gave og deres elg. Men trold kan tæmmes: Kari forærer Guri en lille, blød kattekilling, som i den grad blødgør hende, at bjørnen bliver endnu mere butleragtig. Nu kan Guri end ikke deltage i det huslige på grund af aen og spinden.

Torben Schmidt Kjeldsen leverer sjove, karikerede dyre- og menneskekarakterer, gode beskæringer og overraskende detaljer i sine billeder, som forekommer enklere og stærkere fra bog til bog.

I de første "Guri Suppe-Tud"-bøger lærte hun at tænke "vi" i stedet for kun "jeg", at holde sin drillesyge i ave og nu at styre sin hidsighed.

Hvad bliver det næste i denne fortroldende opdragelsesserie?

Et godt supplement til indskolingens "Trin for trin", mig selv og mine følelser - og jeg skal kommer efter mig.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.192 andre er allerede tilmeldt