Debat
0   178

Værdier dybere end ideologier

Selv om jeg er enig i de fleste af synspunkterne i Astrid Schjødt Pedersens klumme »DLF mener« i Folkeskolen nummer 8, vil jeg alligevel tillade mig at anfægte hendes indirekte postulat om, at den siddende undervisningsminister skulle have intentioner om at forvandle folkeskolen til det, som hun kalder for en ideologisk kampplads.

For det første var det da om nogen en socialdemokratisk undervisningsminister ved navn Ritt Bjerregaard, som i selskab med en from hærskare af socialistiske lærere for 30 år siden præsterede et sådant forsøg på en politisk omkalfatring, hvilket formentlig mange andre elever end jeg fra dengang kan berette vidt og bredt om, men der er altså også forskel på en kritisk diskussion af værdier og en kamp om ideologier. Så vidt jeg har forstået, er det debatten om værdierne, der ligger Bertel Haarder på sinde.

Artiklen fortsætter under banneret

For det andet og vigtigst stikker disse grundlæggende værdier altså adskillige spadestik dybere end de politiske ideologier, idet sidstnævnte kun i allerbedste fald og da bare glansløst afspejler førstnævnte. Det er om nogen grundtvigianeren Bertel Haarder med garanti klar over.

Hvad enten man kan lide det eller ej.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ