Anmeldelse Skønlitteratur
0   186

Skarnbassen og andre historier af H.C. Andersen / Kærestefolkene og andre historier af H.C. Andersen / Pigen der trådte på brødet / Snedronningen

Fakta<p>Forfatter: Genfortalt af Josefine Ottesen / H.C. Andersen</p><br /><p>ISBN: 87 7369 568 5 / 87 7369 566 1 / 87 7369 550 5 / 87 7369 564 5</p><br /><p /><br /><p>Illustrator: Hans Høygaard</p><br /><p>Pris: 168,75 </p><br /><p /><br /><p>Illustrator: Julie Kyhl</p><br /><p>Pris: 168,75 </p><br /><p /><br /><p>Illustrator: Jette Jørgensen</p><br /><p>Pris: 156,25 </p><br /><p>Genfortalt af Josefine Ottesen</p><br /><p /><br /><p>Illustrator: Emil Landgren</p><br /><p>Pris: 156,25 </p><br /><p>Genfortalt af Josefine Ottesen</p><br /><p>Forlag: Alrune / Alrune / Alrune / Alrune</p>

Det kan altid diskuteres, hvor puritansk man skal være i forhold til tekster af ældre forfattere. Vel skal eleverne lære at læse vort sprog, som det var på et tidligere udviklingstrin, men det kan også blive så fremmedartet, at sproghåndteringen kommer til at skygge for læseoplevelsen.

Artiklen fortsætter under banneret

H.C. Andersen i originaludgave kræver ganske mange fodnoter og forklaringer, og man skal være opmærksom på, at mange af de tilgængelige udgaver, der tager sig gamle ud, faktisk er bearbejdet til stilen i første halvdel af 1900-tallet. Det er der jo ikke megen originaludgave over.

Gendigtning kan være vejen, og det kan gøres på mange måder. Josefine Ottesen gør det rigtig godt, historiernes atmosfære forsvinder ikke i letlæsningsmanerer og lixtyranni. Genren i de fire bøger er henholdsvis folkeeventyr, antropomorfiseringer og tingseventyr, og temaet i dem alle fire er hovmod blandt medlemmer af de lavere rangklasser. Fine fortællinger.

De fire illustratorer har løst opgaven på ret forskellig måde, men der er gode oplevelser i alle billederne.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.244 andre er allerede tilmeldt