DLF's hovedstyrelse
0   333

Større og færre kredse

Kommunalreformen betyder større kommuner. Det vil uvægerligt også betyde store ændringer i DLF og altså også færre og større kredse.

Hovedstyrelsen har allerede foreslået ændringer i foreningens vedtægter, så den kan agere relevant i forhold til den nye virkelighed.

Artiklen fortsætter under banneret

Astrid Schjødt Pedersen argumenterede for organisationsudvalgets indstilling om, at foreningen skal »tilstræbe« færre og større kredse. Det er nødvendigt for at kunne sikre den bedst mulige sagsbehandling, så ingen enkeltmedlemmer kommer i klemme, mente hun.

»Hvis vi ikke fortæller, hvordan hovedstyrelsen vil agere, svigter vi. Så ud-stikker vi ikke de pejlemærker, som vi på junimødet besluttede at gøre«, sagde Astrid Schjødt.

»De lokale initiativer skal være udgangspunktet og det bærende, men det er vigtigt, at vi også ser organisationen som en samlet enhed. Lad os tage debatten på kongressen, hvor vi også skal turde dis­kutere uenigheder, og vi skal ikke altid gå efter konsensus«, sagde hun.

Vibeke Lynge ønsker ikke, at der generelt kommer større kredse, hvis ikke kredsene selv ønsker det, og Vivi Hansen var enig med hende. Der er stor lokal vilje til at finde sammen. Men andre skal ikke diktere dem noget, så avler det modstand, mente hun.

Henrik Billehøj understregede, at reformen vil betyde, at flere og større opgaver skal klares lokalt, og det vil gøre det meget dyrt at være medlem af en lille kreds. Han mente, at arbejdet med at nyvurdere opgavefordelingen mellem DLFs centrale og det lokale niveau bliver omdrejningspunktet i debatten.

Anders Bondo sagde, at hovedstyrelsen efter hans mening ikke må kunne tvinge kredse til at slå sig sammen, men samtidig skal hovedstyrelsen kunne hjælpe en lille kreds til sammenlægning med naboen. Slutkompromiset kom til at lyde: »... Grænser mellem kredse følger kommunegrænser. Det vil betyde færre og generelt større kredse. Ingen kredse må bringes i en situation, hvor de ikke selv mener at være bæredygtige«.

Igen: Afgørelsen træffes på kongressen i september.

thejsen@dlf.org


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ