0   222

Nordvest Side Story

To femteklasser på Frederikssundsvejens Skole i København knoklede sig et godt stykke over niveauet med et tema, der genkendes i de multikulturelle klasser i den hårde del af byenAf Tonny Hansen · Foto: Mark Andersen

Under opvarmningen var de en flok femteklasser, som de er flest. Få minutter senere forvandlet til showdansende Sharks og Jets, hvis de da ikke prøvede at få uniformsærmerne til at passe til lovens knap så lange arm.

Hulgårds Plads i Københavns Nord­vestkvarter fylder ikke meget i den offentlige bevidsthed. Men for de to ærkefjendtlige gadebander er den magtens symbol. Den, der kan fylde pladsen ved hjælp af breakdance og rap, styrer kvarteret: »Jets de får slag på Hulgårds Plads hver dag«. Stilen på kamppladsen er lige så barsk som i Chicagos West Side.

Artiklen fortsætter under banneret

Og ingen fraternisering, tak. For storebrødrene skal nok styre små søstres trang til at udveksle prinsesseminder fra børnehaven på tværs af de fastlåste fronter.

De to femteklasser på Frederikssundsvejens Skole knoklede sig et godt stykke over niveauet for en gennemsnitlig skolekomedie over et tema, der genkendes i de multikulturelle klasser i den hårde del af byen. De poetiske replikker havde krævet lang tids træning. Mens eder, forbandelser og ukvemsord faldt befriende mund­ret.

Montaigne og Capulet. Jets og Sharks. Femte u og femte v. Temaet holder til mange fortolkninger. Også den livsbekræftende om en fælles fredelig fremtid, der blev tegnet en fredag formiddag i Nordvest.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet