Lærer skadet

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

En multihandicappet tiårig dreng, der ofte er selvdestruktiv og ikke har noget sprog, overfalder et andet barn i skolen. To medarbejdere griber ind, og drengen kaster sig ned i en sandkasse. Der er fare for, at han vil forsøge at banke hovedet ned i cementkanten, og derfor holder en lærer drengens hænder, mens en kollega har fat i benene.

Drengen falder til ro. Da han senere skal skiftes, bliver han voldelig igen. To medarbejdere må holde drengen. Efter denne hændelse mærker læreren, at hun har smerter og ømhed i højre underarm. Smerter, hun aldrig tidligere har haft. Sagen bliver anmeldt som en arbejdsulykke.

Hverken Arbejdsskadestyrelsen, Den Sociale Ankestyrelse eller landsretten har givet læreren medhold i, at der er tale om en arbejdsulykke. De mener ikke, at hændelsen er udefrakommende, viljesuafhængig og pludselig.

Lærerforeningen har indbragt sagen for Højesteret, hvor den skal behandles i foråret 1999.