Debat

Stort efterslæb

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I forbindelse med de kommende overenskomstforhandlinger mener jeg - selv om jeg er pensioneret lærer - at der mangler noget i 'Krav til Overenskomst 99'. Derfor følgende:

1. Overenskomstforhandlingerne finder sted, når arbejdsmarkedets centrale forhandlinger (LO-området) er afsluttet (parallelitet i lønudviklingen).

2. Hovedreguleringen af lønnen finder sted 1. april hvert år i den toårige overenskomstperiode.

1. april og 1. oktober i hvert af overenskomstårene efterreguleres lønnen 100 procent i forhold til det private arbejdsmarked (lønglidning på LO-området).

Når jeg formulerer kravene så skarpt, er det, fordi jeg har mærket, dels som aktiv, dels som pensionist, at efterslæbet vokser og vokser og nu er af størrelsesorden 55 procent (korrigeret for bruttoskat) i perioden 1984-1998 sat i forhold til det private arbejdsmarked (LO-området).

Selv de aktive lærere har et meget stort efterslæb! Fra 1. oktober 1996 til 1. oktober 1998 steg en lærer på skalatrin 39 4,621 procent, men alene i 1997 var den almindelige lønstigning 3,9 procent, og i 1998 bliver den på 4,9 procent, i alt 8,8 procent. Altså et efterslæb på 4,2 procent i løbet af disse to år.

LO forudser lønstigningstakt på 4 procent i 1999!

Jeg ved godt, at I i DLF vel næppe har megen indflydelse på pensionernes regulering, men min henvendelse kommer også for at gøre jer i hovedstyrelsen opmærksom på, at de aktive lærere har et meget stort efterslæb og i realiteten så også deres pensionister.

Axel Toft-Nielsen

Frederiksberg Kommunelærerforening, fraktion 4

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget