Debat
0   176

Stort efterslæb

I forbindelse med de kommende overenskomstforhandlinger mener jeg - selv om jeg er pensioneret lærer - at der mangler noget i 'Krav til Overenskomst 99'. Derfor følgende:

Artiklen fortsætter under banneret

1. Overenskomstforhandlingerne finder sted, når arbejdsmarkedets centrale forhandlinger (LO-området) er afsluttet (parallelitet i lønudviklingen).

2. Hovedreguleringen af lønnen finder sted 1. april hvert år i den toårige overenskomstperiode.

1. april og 1. oktober i hvert af overenskomstårene efterreguleres lønnen 100 procent i forhold til det private arbejdsmarked (lønglidning på LO-området).

Når jeg formulerer kravene så skarpt, er det, fordi jeg har mærket, dels som aktiv, dels som pensionist, at efterslæbet vokser og vokser og nu er af størrelsesorden 55 procent (korrigeret for bruttoskat) i perioden 1984-1998 sat i forhold til det private arbejdsmarked (LO-området).

Selv de aktive lærere har et meget stort efterslæb! Fra 1. oktober 1996 til 1. oktober 1998 steg en lærer på skalatrin 39 4,621 procent, men alene i 1997 var den almindelige lønstigning 3,9 procent, og i 1998 bliver den på 4,9 procent, i alt 8,8 procent. Altså et efterslæb på 4,2 procent i løbet af disse to år.

LO forudser lønstigningstakt på 4 procent i 1999!

Jeg ved godt, at I i DLF vel næppe har megen indflydelse på pensionernes regulering, men min henvendelse kommer også for at gøre jer i hovedstyrelsen opmærksom på, at de aktive lærere har et meget stort efterslæb og i realiteten så også deres pensionister.

Axel Toft-Nielsen

Frederiksberg Kommunelærerforening, fraktion 4


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ