Debat
0   223

Folk, der keder sig, peger fingre

I Folkeskolen nummer 19/98 skriver Knud Hauberg-Tychsen fra Istanbul, at Laban tager fejl, fordi han påstår, at en rektor for Kairos Al Azhar universitet har støttet de franske myndigheder i deres forbud af tørklædet, idet en muslim skal følge landets love.

Jeg må desværre skuffe dig, Laban har ret. Det står bogstaveligt og tydeligt i Koranen, at kvinder skal bruge hovedbeklædning. Fortolkning bruges i Koranen i tilfælde af, at der står noget tvetydigt, ergo uklart. Tonen i dit brev virker temmelig triumferende, i og med at du har fundet en islamisk lov, som indirekte siger, følg loven eller forlad landet.

Artiklen fortsætter under banneret

Jeg vil så tilføje, at i islam skal en muslim respektere de forskellige love i hvert land og være dette land trofast, som var det hans eget. Det har aldrig nogensinde stået i den franske grundlov, at det er forbudt at bære tørklæde. I dagens Danmark står der ingen steder, at det er forbudt.

Som frisindet dansker, der tror på fornuften og demokratiet, må jeg flække af grin af denne lov, der eksisterer i Frankrig, Tyrkiet og vist nok også i Tunesien. Siden hvornår er Vesten begyndt på at efterligne lande, der ikke har sans for frihed og demokrati. At bære tørklæde på hovedet er ikke et signal, men et symbol på, at man er muslim, såvel som et kors om halsen er et symbol på, at man er kristen, og Davidstegn er et symbol på, at man er jøde. Det er ikke en kriminel handling. Hvad bliver det næste, en lov mod piercing eller en lov, der forbyder os at gå i undertøj eller ligge i solen.

Er vi på vej mod et samfund, der renser ud? Måske skulle man sørge for at forbyde overvægtige børn at gå i skole. Det kan smitte. Jeg har heldigvis tillid til den danske fornuft. Jeg vil nødig se, at modstandsbevægelsernes kamp mod nazisterne(s drøm om den rene, homogene race) under Anden Verdenskrig er gået til spilde. Jeg tror i princippet, at når folk keder sig, så vil man finde noget at snakke om og måske pege fingre ad nogen. Det er ikke længere populært at pege fingre ad en jøde eller en bøsse, man skal finde en ny syndebuk. Jeg vil slutte mit brev med at sige: Længe leve det frisindede menneske, for det er roden til fred på jorden!

Fakhria Abdullah

Amager


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ