Debat
0   248

Ikke så hellig en ko

Kommentar til Vagn Madsens læserbrev i sidste nummer af Folkeskolen.

Det er rart at konstatere, at der er nogen, der læser, hvad man skriver. Du påstår, at jeg ikke vil anfægte noget, du kalder 'den fagskyende udelthed'. Jeg tror, på grund af, hvad du tidligere har skrevet, at vide, hvad du mener med det, men det er et begreb, jeg ikke rigtigt kan dele med dig.

Artiklen fortsætter under banneret

For at fjerne enhver tvivl vil jeg understrege, at jeg bestemt mener, at børnene går i skole for at lære noget. Du er faktisk den første, der nogensinde har antydet, at jeg var ukritisk over for skolen. Jeg 'causerer', som du siger, for at bidrage til de overvejelser, vi må igennem for at finde en bedre løsning end den, vi har.

Men det er da også rigtigt, som du angiver, at jeg ikke tror at kende det ultimative svar. Det tror jeg skal findes i respekt for de værdier, der ligger i de forskellige synsvinkler, men også med mod til at tænke på en ny måde. Det er mit indtryk, at mange lærere og skoler er begyndt at forholde sig både undersøgende og ansvarligt til nytænkningen. Så den 'hellige ko', du taler om, er ikke så hellig mere. Det er den i øvrigt heller ikke i Bombay.

Erik Håkonsson

lektor

Danmarks Lærerhøjskole


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ