Debat

Pjece uden løgne

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

'Boykot propaganda' lød overskriften på Steen Brastrups, skoleinspektør i Aalestrup, læserindlæg i Folkeskolen nummer 1-2, 8. januar 1998, hvorefter han selv flittigt bruger løs af propagandaens virkemidler, nemlig løgnen og ulykkelige personlige oplevelser fra en fjern tid. At Steen Brastrup oven i købet 'glemmer' at påminde læserne af Folkeskolen, at han er konservativ folketingskandidat, gør ham skyldig i propagandaens tredje søjle, nemlig fortielsen. I Danmarks Socialdemokratiske Ungdoms (DSU) pjece angående folkeskoletræffet findes der ingen løgne, men kun klare facts. DSU bruger ikke ulykkelige historier for at dokumentere skoletræffets berettigelse og DSU bruger ej fortielsen, når vi ønsker at uddanne folkeskoleelever til aktive samfundsborgere.

I en tid, hvor interessen for det politiske arbejde er dalende, er det positivt, at en ungdomsorganisation som DSU vil påtage sig den store opgave, det er at gøre den danske ungdom interesseret i politik - en opgave, den danske folkeskole åbenbart ikke magter. Ud over det politiske i folkeskoletræffet er der også en social side. Folkeskoleelever fra hele landet kan mødes, udveksle erfaringer angående deres skole og elevrådsarbejdet, danne venskaber og netværk til brug i deres dagligdag. At fornuftige elever mødes for at diskutere racisme, medier, kommunikation, politik og deltage i teater og holde lidt fest, er altså ikke en socialistisk afgrund.

Jeg er frygtelig ked af, på demokratiets vegne, at vi i dagens Danmark stadig kan opleve mennesker, som lider af kommunistforskrækkelse, og at vi stadig kan opleve mennesker, som bruger ordet socialist som et skældsord. I DSU er vi for længst holdt op med slige barnlige fordomme. Enhver, som følger med i den politiske debat, ved, at DSU er en seriøs, politisk ungdomsorganisation med seriøse holdninger og visioner for en fremtid, som de nuværende og kommende folkeskoleelever bliver og er en del af. Vi er ikke ude på at indoktrinere nogen. Vi vil blot have flere unge til at interessere sig for politik, om det så er i Venstres Ungdom, Radikal Ungdom, Konsevativ Ungdom, Socialistisk Folkepartis Ungdom eller Danmarks Socialdemokratiske Ungdom, er lige meget. Politikerlede opstår nemlig, når den politiske diskussion bliver elitær. Vi ønsker den folkelig - derfor folkeskoletræffet.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Steen Nielsen

medlem af DSU's hovedbestyrelse, lærer

Store Heddinge