Jyllands-Postens borgmestre

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Lærerne skal undervise mere og forberede sig mindre, lyder det massivt fra landets borgmestre, ifølge Jyllands-Posten forside den 23. juli.

Avisen har spurgt 125 af landets 275 borgmestre, om de mener, at folkeskolens lærere skal bruge mere tid ved katederet, og 115 svarede ja.

- Kravet om mere undervisning bliver centralt og måske afgørende ved overenskomstforhandlingerne i 1999, siger Lejres borgmester, Evan Jensen fra Venstre, som også er formand for Kommunernes Landsforening, til avisen.

- Sådan et krav betyder konflikt, mener DLF's næstformand Tom Egholm.

Det fremgår ikke af artiklen, men avisen har fået svarene ved at faxe ud til borgmesterkontorerne og spørge: 'Skal lærerne i fremtiden undervise mere for den samme løn?' Og det er der så blevet svaret ja til.

Næste forsidehistorie bliver måske svar på spørgsmål til lærerne. For eksempel: Vil du gerne have højere løn for samme arbejde? Eller: Foretrækker du klasser med 20 eller 28 elever?