Debat
0   129

Beskedent resultat

Så står vi igen med et overenskomstforlig. På grund af skævdeling blandt andet til fordel for sygeplejersker og pædagoger får lærerne kun 3,85 procent mod gennemsnitligt 4,25 procent i KTO (Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte). Hertil skal lægges reguleringsordningen. Der er blot det, at 0,2 procent decentral løn skal finansieres af den samme reguleringsordning, så reelt vil alle ikke få lønnen reguleret fuldt ud for efterslæb.

Selvfølgelig er det positivt, at begyndelseslønnen er hævet, og at projektet med endeligt at få lærere på slutløn op fra 38 til 39 er gennemført denne gang. Reelt betyder det sidste, at alle på slutløn siger 1.683 kroner om året! Forbedring af eksamensaftalen på få timer og forhøjelse af trekronerstillægget til fem kroner som kompensation for indgåelse af skoleakkorder må naturligvis vurderes, men ud fra en samlet vurdering må man sige, at resultaterne ved denne overenskomst er meget beskedne.

Artiklen fortsætter under banneret

Det kunne så være i orden, hvis der var positive politiske gevinster at hente på langt sigt. Det er der ikke - tværtimod.

Forhandlerne og hovedstyrelsens flertal har godkendt et forlig, der accepterer en ændring af vores politik vedrørende decentral løn. På trods af kongressens krav og foreningens lønpolitik, udsendt til alle medlemmer i december måned, er vi nu i en helt uacceptabel situation.

Vi står i de kommende to år over for arbejdsgivernes udfordringer om nye lønformer byggende på grundløn, kvalifikationsløn, funktionsløn og resultatløn. At det ikke er en tom trussel, har vi set ved disse overenskomstforhandlinger.

Kollegerne skal vurdere, om de fåøkonomiske gevinster her og nu er nok til at opveje udsalget af foreningens lønpolitik.

Personligt mener jeg det ikke.

En accept denne gang vil være en katastrofal fejltagelse.

Derfor er jeg ikke i tvivl - det bliver et nej ved urafstemningen.

Karen Marie Elbrønd

tillidsrepræsentant

Breum Skole

Skiveegnens Lærerforening


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ