Debat

SUMMENS ANVENDELSE

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Svar til Jørgen Pagh Andersen.

Kongressen vedtog hovedstyrelsens forslag til specielle og generelle krav til Overenskomst 97, og vi er nu i forhandlingsfasen.

De specielle krav indeholdt igen krav om omklassificeringer af aktive lærere. Det betyder højere slutlønninger og højere pensioner for nye pensionister. De nuværende pensioner ændres ikke af den grund, og afstanden mellem nye og gamle pensioner forøges igen. Pensionister omklassificeres nemlig ikke, og den specielle del af lønstigningssummen har ikke afsmittende virkning på pensionerne.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

De generelle krav indeholder derfor som noget nyt krav om forbedring af forholdet mellem lønudviklingen for aktive medlemsgrupper og tjenestemandspensionister. Penge til gennemførelse heraf skal tages fra den generelle del af lønstigningssummen. Forslaget er nemlig vedtaget som et generelt krav og har derfor samme værdi som de øvrige generelle krav. Blandt dem skal nævnes generelle procentvise lønstigninger. Generelle krav har afsmittende virkning på pensionerne og er derfor vigtige for os.

Kravenes gennemførelse kræver forhandling med de øvrige tjenestemandsgrupper, finansministeren og Folketinget. I denne forhandlingsfase, som nu er i gang, udgør hovedstyrelsen og formanden vor forhandlingsgruppe. Jeg nærer her den største tillid til, at vore egne to pensionisthovedstyrelsesmedlemmer vil gøre deres yderste for, at vi ikke denne gang skal blive glemt.

Resultatet skal til sin tid til urafstemning. Her kan alle almindelige medlemmer tilkendegive deres mening. Men foreløbig har vore forhandlere den udfarende kraft.

Peter Bruun

Roskilde