Debat

Kød og blod

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Når man klipper en række løsrevne citater fra forskellige interwiev i Folkeskolen nummer 40 og ældre skrifter sammen med småfortolkninger, er det en overskuelig opgave at få sammenhængen til at fremstå som suspekt og anløben. Imidlertid løber Peter Hess ind i et dilemma, når han på den ene side beklager, at BUPL (Forbundet for Pædagoger og Klubfolk) ikke deler hans egen markante fagpolitik omkring lønpolitikken, og samtidig kritiserer BUPL for at være - ja fagforening for sine mere end 6.000 medlemmer i den danske folkeskole.

Jeg vælger at tro, at Peter Hess faktisk ønsker en debat om den såkaldte 'helhedsskole'. Et begreb, som Danmarks Lærerforening lancerede for en årrække siden. 'Helhedsskolen' er ikke længere et udefineret begreb, men en mulighed og en chance for det pædagogiske personale i folkeskolen til at give den nye folkeskolelov kød og blod.

Klaus Wilmann

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

næstformand i BUPL, Forbundet for Pædagoger og Klubfolk