Vinder med snævert flertal

Lotte Lange valgt som ny formand for fagligt udvalg

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Efter næsten 16 år som formand for Greve Lærerforening er Lotte Lange ved en tæt afstemning blevet valgt som formand for fagligt udvalg. Med 13 mod 12 af hovedstyrelsens stemmer slog hun den tidligere formand Jon Kowalczyk.

Selv om det nu er en ny formand, der sætter sig for enden af bordet og leder fagligt udvalgs månedlige møder, skal man ikke forvente de store politiske ændringer.

»Umiddelbart kan det godt være svært at se, hvad der er forskellen på mig og Jon. Politisk er vi stort set enige. Men der er kommet en ny formand for DLF, som for første gang har mulighed for at sammensætte et forretningsudvalg. På den baggrund sagde jeg ja til at byde ind på posten. Jeg kender Anders Bondo fra mange års samarbejde. Jeg glæder mig til at fortsætte det i forretningsudvalgsregi«, siger Lotte Lange.

Lotte Lange ser frem til forberedelserne til overenskomsten 2005.

»Det handler om Ny Løn og arbejdstid. Ny Løn kan ikke fortsætte i sin nuværende form. KL ønsker ikke at opgive den lokale løndannelse, og vi ønsker centrale forbedringer af det nuværende lønsystem, et krav, der reducerer de decentrale muligheder«, siger hun.

Men hun kommer også til at savne at være med i de egentlige forhandlinger i Greve.

»Det bliver et afsavn, for en udvalgsformand sidder ikke med ved det centrale forhandlingsbord. Det er en god oplevelse at være med til at lave gode resultater for medlemmerne. Det kræver, at man er udrustet med en vis portion stædighed, men også forhandlingsvilje. De resultater, vi har opnået i Greve, burde, ligesom mange af de gode resultater, der er opnået i andre kredse, gælde for alle medlemmer. Hvorfor skal alle lærere ikke have et løntrin for at arbejde i team?«, siger hun.

Hun ser ingen problemer i, at hun har vundet formandsposten til fagligt udvalg med et så snævert flertal.

»Jeg vælger at se det som en cadeau til både Jon og mig. Nu skal vi i gang med en ny periode i hovedstyrelsen, og så er det arbejdet, der står i centrum, og det kan jeg sige med hele hovedstyrelsen bag mig«, siger hun.

mbtrier@dlf.org